Helderheid in overheidscommunicatie

De samenleving is volop in beweging. Met zijn allen zoeken we oplossingen voor ingewikkelde uitdagingen rondom leefbaarheid, welvaart en duurzaamheid. Dat vraagt om regie van de overheid. En scherpe keuzes. Keuzes die niet altijd gemakkelijk zijn en niet altijd goed uitpakken voor iedereen. Hoe leg je die keuzes uit? Hoe zorg je dat beleid verbindt in plaats van splijt? Om een keuze te begrijpen, heb je duidelijkheid nodig in overheidscommunicatie.

Scroll

Overheidscommunicatiebureau in Den Haag

Als bureau voor overheidscommunicatie halen we de essentie uit een complex verhaal en verpakken die tot effectieve communicatiemiddelen. Communicatie die mensen begrijpen. ‘Information design’ noemen we dat ook wel. Of gewoon een beetje Haagse helderheid.

Onze diensten

Strategie

Het fundament van ons werk is een gedegen strategietraject. We gebruiken data, gedragspsychologie en wetenschap en komen in een co-creatietraject samen tot de kern.

Strategie-activatie

Hoe komt een strategie in de praktijk daadwerkelijk tot leven? Wij brengen in kaart wat jouw doelgroep nodig heeft en bepalen de interventies om meetbare gedragsverandering in gang te zetten.

Communicatiemiddelen

Alles wat we bedenken kunnen we ook zelf maken. Van innovatieve app tot interactieve website en van infographic tot uitleganimatie. Altijd met oog voor menselijk gedrag, overheidsrichtlijnen en toegankelijkheidsvereisten.

Visuele strategie en identiteit

Uniformiteit zorgt voor herkenbaarheid. We zorgen dat illustraties, beeld en kleurgebruik een eigen verhaal vertellen. Altijd binnen de kaders van de Rijkshuisstijl.

Interimoplossingen

Een flexibele schil, van communicatieadviseur tot social media expert en van designer tot teamlead. Alleen bij hoge nood of regelmatig. Met een team van meer dan 50 professionals die kunnen ondersteunen waar nodig. 

Trainingen en creatieve sessies

Kan je team een dosis creativiteit gebruiken? Wij bieden visuele trainingen op maat, zoals een workshop zakelijk tekenen. Ook kunnen wij je beeldteam trainen en begeleiden. Of een creatieve sessie organiseren.

Een creatief bureau met ruime ervaring in Den Haag

Als bureau voor overheidscommunicatie kennen wij de weg binnen de overheid en weten hoe we daar ideeën in de uitvoering overeind houden. Omdat we er zelf hebben gewerkt of er al jarenlang voor werken. Dat merk je vanaf het eerste moment. Onze designers hoef je geen stijlgids op te sturen. Onze webdevelopers vinden blind hun weg in je CMS. Onze copywriters snappen waarom toegankelijke taal nodig is. Daarnaast hebben we begrip voor de complexiteit en tegengestelde belangen bij beleidsvorming. Zo kunnen we scherp adviseren en helpen bij het maken van keuzes.

Desinformatie over 5G tegengaan

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De introductie van 5G leidde tot complotten en zelfs brandstichtingen. Samen met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat zijn we desinformatie tegengegaan door correcte informatie zichtbaar te maken in de online paden van bezorgde burgers.

Lees meer

Razendsnel de bestrijding van corona ondersteunen

GGD GHOR, het RIVM en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

In de hectische periode van de pandemie maakten we materialen om de bestrijding van het coronavirus te ondersteunen. Hiermee kon de samenleving via online kanalen van cruciale informatie worden voorzien. Bijvoorbeeld over de werking van vaccins en het nut van de CoronaMelder-app.

Lees meer

Een leesbare en interactieve strategie die boeit

Planbureau voor de Leefomgeving

We vertaalden het strategisch rapport ‘Nature-based solutions’ naar een heldere verhaallijn en presenteerden de data interactief. Zo bereikte de urgente informatie een groter publiek en werd het een rapport ‘worth sharing’.

Lees meer

"Vanaf de eerste ontmoeting tot en met de meest recente mijlpaal heb ik met enorm veel plezier samengewerkt met de mensen van Clarify. Wat een deskundigheid, enthousiasme en flexibiliteit. Het resultaat is een herkenbare en aantrekkelijke (beeld)taal die in alle details is uitgevoerd. Ik kijk uit naar de voortzetting van onze samenwerking."

Neeltje Kuijpers - Communicatieadviseur Staat van de Uitvoering ICTU

5 redenen om voor Clarify te kiezen

1. Serieus creatief

We zijn een slim én creatief communicatieadviesbureau. We denken voordat we doen. Dit maakt ons werk zowel doordacht als inventief.

2. Voorkeursleverancier

We zijn als bureau voor overheidscommunicatie voorkeursleverancier binnen de aanbesteding van het Ministerie van Algemene Zaken en al meer dan 15 jaar werkzaam voor de Rijksoverheid.

3. Getalenteerd team

We hebben een divers team vol creatieve energie. Van internationaal gewaardeerde illustratoren tot prijswinnend jong talent.

4. Gecertificeerd

We zijn ISO-gecertificeerd en expert op het gebied van toegankelijkheid, privacy en technische vereisten.

5. Altijd dichtbij

We zetten graag een bakkie voor je bij ons op kantoor. In de binnenstad van Den Haag of in de Houthavens van Amsterdam.

Niek Stevens

Client manager

Nieuwsgierig naar Haagse helderheid in jouw overheidsproject?

Wij leggen er graag meer over uit en bekijken samen hoe je dit het beste voor jouw project in kunt zetten.