Leefomgeving

Nederland is een klein land met grote ambities. Gezien de beperkte oppervlakte moeten we kritisch kijken naar de keuzes die we maken. Wat zijn de plannen op het gebied van natuurbehoud, wonen en migratie? Wij helpen bij het bij elkaar brengen van stakeholders, het in kaart brengen van toekomstplannen en het vergroten van bereik middels information design.

Scroll

Diverse stakeholders meekrijgen in belangrijke stappen voor de toekomst

Waar we een aantal jaren geleden dachten dat Nederland af was, staat ruimtelijke ordening tegenwoordig weer hoog op de agenda. Niet alleen vragen de veranderingen in wet- en regelgeving naar een kritische blik, ook geografische, demografische en economische ontwikkelingen brengen zo hun uitdagingen met zich mee. Wij helpen je graag bij onderstaande uitdagingen.

Diverse stakeholders betrekken

Bij het maken van plannen rondom ruimtelijke ordening heb je te maken met verschillende partijen, van burgers en lokale ondernemers tot overheid, met elk hun eigen belangen. Door iedereen te voorzien van dezelfde informatie is het mogelijk om zaken te democratiseren. Om dit te ondersteunen ontwikkelen wij interactieve tools waarmee iedereen toegang heeft tot dezelfde heldere informatie.

Het visualiseren van de toekomst

Binnen ruimtelijke ordening gaat het vaak over later: hoe ziet onze toekomst er over 10 jaar uit? We helpen stakeholders op één lijn te krijgen door toekomstscenario’s uit te werken in praatplaten. Of we ontwikkelen interactieve kaarten waarbij gebruikers zelfstandig een kijkje in de toekomst kunnen nemen.

Je bereik vergroten met een aantrekkelijke boodschap

Naast de 'wat' is bij vraagstukken rondom leefomgeving ook vaak de 'waarom' belangrijk om te communiceren. Dit stukje bewustwording is nodig om plannen te laten landen en draagvlak te creëren. Met animaties zorgen we dat jouw 'waarom' helder wordt uitgelegd. Bovendien kunnen we er via animatie emotie inleggen, met de kans dat je boodschap meer gedeeld wordt en daarmee je bereik vergroot wordt.

Menno Huisman

Digital director / Partner

Nederland is klein, maar we willen heel veel. We moeten daarom goed nadenken over hoe we de toekomst willen inrichten. Met information design laten we de impact zien van verschillende invalshoeken op de ruimtelijke ordening. Zo kunnen beleidsmakers goed geïnformeerd keuzes maken.

Heb je ook een vraagstuk rondom leefomgeving?

We helpen je graag met onze kennis over dit thema en bekijken samen hoe we jouw vraagstuk het beste kunnen aanvliegen.

Uitgelichte cases

Uitgelichte inzichten

Inspiratie
7 min leestijd

Stadmakers en stadsontwikkeling: uitdagingen voor de toekomst

Visual consultancy
4 min leestijd

Information design voor duurzaamheidscommunicatie