Visual consultancy

Met visual consultancy helpen wij jouw organisatie langdurig verder. Bijvoorbeeld op het gebied van strategie, innovatie of verandering. Als partner maken we, door visueel te denken, processen concreet en inzichtelijk, en komen we tot breed gedragen oplossingen.

Scroll

Organisatieadvies, maar dan visueel

Visual consultancy is een visuele vorm van organisatieadvies. Onze visual consultants zetten visueel denken in om in co-creatie complexe vraagstukken of veranderingen inzichtelijk te maken. Visualisaties zijn hierbij geen einddoel, maar een middel om complexe informatie om te zetten tot een kraakhelder verhaal. Visual consultancy creëert draagvlak en maakt adviestrajecten transparanter, doeltreffender en toegankelijker. Wij begeleiden zowel kleine als grote adviestrajecten. Van één enkele workshop tot een langdurig verandertraject. Samen komen we tot een aanpak die jouw doelgroep aanzet tot actie.

1

Verdiepen

Hoewel het proces van Visual consultancy kan variëren, is de eerste stap altijd hetzelfde: wij dompelen ons onder in jouw wereld, zodat we altijd met de juiste lens naar jouw vraagstuk kijken.

2

Verhelderen

Onze Visual consultants zetten visueel denken in om tot de kern van jouw verhaal te komen. In co-creatie verhelderen we al schetsend jouw boodchap en helpen we jou zo het grote plaatje te zien.

3

Verbeelden

Wanneer jouw verhaal staat, zetten wij dit om naar een sterk ontwerp. Hier komt inhoud echt samen met vorm en komen we tot de meest krachtige visuele vertaling van jouw verhaal.

4

Verleiden

Visualisaties maken informatie toegankelijker en transparanter, waardoor de inhoud beter overkomt op jouw medewerkers. Door de visualisaties vervolgens op de juiste manier in te zetten, brengen we jouw doelgroep in beweging.

5

Veranderen

Onze Visual consultants betrekken medewerkers in een vroeg stadium, wat zorgt voor draagvlak en de juiste focus. Dit vergroot de kans op succesvolle implementatie van bijvoorbeeld jouw nieuwe strategie, verandering of innovatie.

Veelgestelde vragen

Visual consultancy is geschikt voor een breed scala aan vraagstukken. Van kleine veranderingen tot het ontwikkelen en implementeren van een nieuwe langetermijnstrategie, een innovatie of ander verandertraject.

Onze hersenen nemen visuele informatie veel sneller en beter op dan tekst. Visualisaties helpen concepten te begrijpen en verbindingen te zien. Dit maakt visueel denken een krachtige tool om complexe informatie te verhelderen.

Wij betrekken in een vroegtijdig stadium zoveel mogelijk stakeholders om complexe onderwerpen te visualiseren. Dit zorgt voor meer commitment en dus voor meer draagvlak voor jouw verhaal.

Piet Trompert

Client manager

Meer weten over visual consultancy?

Wij leggen er graag meer over uit en bekijken samen hoe je dit het beste voor jouw project in kunt zetten.