Visuele notulen laten maken?

We zijn gespecialiseerd in het visualiseren van complexe onderwerpen. Onze visuele notulen zijn niet alleen leuk om naar te kijken, door de inzet van visuele notulen wordt informatie toegankelijker en sneller te begrijpen. Op deze pagina geven we meer informatie over hoe we als bureau te werk gaan en op welke manier we met onze visuele notulen het verschil maken.

Scroll
Organisaties die voor onze visuele notulen kiezen

Een aantrekkelijke samenvatting van je vergadering of event

Bij Clarify maken we visuele notulen die helder, mooi en veelzijdig zijn. We hebben focus op kwaliteit, zowel in ons eindproduct als in onze aanpak. Als partner van onze klanten denken we actief mee op hetzelfde niveau. En dat zie je terug in het eindresultaat.

Bekijk ons werk
De visueel notulisten van Clarify

De visueel notulisten van Clarify zijn gespecialiseerd in het omzetten van complexe informatie naar heldere beelden. Hierdoor leggen we niet alleen jouw event of vergadering snel en prachtig vast, maar brengen we met onze visuele notulen de essentie van jouw verhaal begrijpelijk in beeld.

Maak kennis met ons team

Ben je klaar om je evenement of vergadering te laten visualiseren?

Heb je een project, vergadering of bijeenkomst waarvoor je visuele notulen laten maken wilt? Of zoek je eerst alleen wat meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Je kunt ons natuurlijk ook altijd even bellen, we staan je graag te woord!

De voordelen van visuele notulen

In elke situatie waar complexe zaken aan bod komen, kunnen visuele notulen een wereld van verschil maken. Of het nu voor management, medewerkers, bewoners of stakeholders is. Onze visuele notulen trekken mensen erbij, houden de aandacht vast en vormen na afloop van een bijeenkomst een mooi startpunt voor verdere discussie. Hieronder enkele voordelen op een rij.

  • Beelden spreken tot de verbeelding en worden sneller gelezen dan tekst.
  • Visuele notulen helpen mensen om tot de kern van complexe materie te komen.
  • De tekeningen vormen een helder vertrekpunt voor verdere discussie.
  • Na afloop van bijeenkomsten zijn gemaakte tekeningen makkelijk te verspreiden.

Onze aanpak

Ter plekke een klantdag laten visualiseren? Geen probleem. On the spot een presentatie of brainstormsessie samenvatten? Doen we. Tijdens een bijeenkomst processtappen inzichtelijk maken? Kunnen we ook! Hoe? Dat leggen we hieronder uit.

Nynke Haarsma

Consultancy director

Laat onze visuele notulen je vergadering of evenement verrijken!

Heb je vragen over het inzetten van visuele notulen voor jouw event of vergadering? We helpen je graag verder. Bel ons voor een vrijblijvend gesprek en ontdek wat we voor je kunnen betekenen!

Uitgelichte projecten

Hieronder vind je twee recente projecten waarvoor we visuele notulen maakten. Benieuwd naar meer werk? Klik dan op de button hieronder voor een uitgebreid overzicht van projecten waar we als bureau werken.

Bekijk ons werk

Pensioenfonds PGB

Visuele middelen die informatie over pensioenen helder en aantrekkelijk uitleggen aan ouderen

Planbureau voor de Leefomgeving

Vijf animaties die de steden van de toekomst tot leven brengen.

Onze visueel notulisten

Maak kennis met onze tekenaars! Keer op keer maken zij fantastische visuele notulen voor uiteenlopende klanten.

Amber van der Gulik

Visual consultant

Iris Groot Koerkamp

Lead visual consultant

Iris ten Have

Visual consultant

Ruud van Reijmersdal

Visual consultant

Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over het inzetten van visuele notulen. Hier vind je antwoorden op mogelijke vragen over hoe ze jouw meetings en events levendiger en inzichtelijker kunnen maken, terwijl de kern van de boodschap helder overgebracht wordt.

Visuele notulen zijn samenvattende beeldverslagen van vergaderingen of evenementen, waarbij informatie op een visuele manier wordt vastgelegd. Dit kan variëren van eenvoudige schetsen tot uitgebreide illustraties. Elke tekenaar heeft een unieke stijl, waardoor geen enkel beeldverslag hetzelfde is.

Visuele notulen helpen informatie beter te begrijpen en te onthouden, vergroten de betrokkenheid, en stimuleren het creatieve denkproces. Ze maken complexe zaken eenvoudiger en helpen sneller tot de kern van het verhaal te komen. Dit is omdat beeldende communicatie over het algemeen beter blijft hangen dan alleen tekst.

Visuele notulen maken we met een flinke dosis creativiteit, of het nu op papier is of digitaal. Analoog gebruiken we A2-vellen, kleurrijke stiften en soms post-its. Digitaal werken we op tablets met tekenapps. Beide methoden hebben hun charme; analoog geeft een tastbare 'mini-expositie', terwijl digitaal handig is voor het snel delen en integreren van huisstijlkleuren.

Na je meeting zijn visuele notulen perfect voor het delen van inzichten en het verlevendigen van de follow-up. Gebruik ze in nieuwsbrieven, op websites, of als onderdeel van je jaarverslag. Ze zijn ook geweldig als praatstuk of als herinnering aan de gedeelde energie en ideeën.

De kosten variëren, afhankelijk van de omvang van je project en of we slechts een of meerdere tekenaars inzetten. We bieden maatwerkoplossingen, dus laten we samen kijken wat het beste past bij jouw wensen en budget.

Voor we beginnen, duiken we in jouw wereld. We willen alles weten: het doel van de bijeenkomst, de onderwerpen, wie erbij betrokken zijn, en de gewenste uitkomst. Hoe meer je deelt, hoe beter we de essentie kunnen vangen in onze visuele notulen.

Jazeker! We bieden incompany trainingen en workshops visueel notuleren aan. Ideaal om je team de kunst van het visueel vastleggen bij te brengen. Van basisvaardigheden tot geavanceerde technieken, we rusten je team uit om hun eigen meetings op een dynamische manier vast te leggen.