Legal design

Met Legal design geef je vorm aan complexe, juridische informatie. Samen met jou komen we tot de kern van de zaak en creëren we heldere visualisaties die de tekst kracht bijzetten. Zo brengen we jouw juridische boodschap effectief over en zorgen we voor begrip bij de doelgroep en alle betrokkenen.

Scroll

De krachtige combinatie tussen tekst en beeld

Vaak zijn woorden alleen niet genoeg om juridische informatie duidelijk over te brengen. Een visuele vertaalslag helpt daarbij. Om een structuur inzichtelijk te maken, een uniform beeld te schetsen, of om overzicht te bieden. Dat doen we met behulp van Legal Design. We komen tot de kern van jouw verhaal en bepalen samen hoe we jouw boodschap impactvol overbrengen. We structureren en presenteren informatie op zo’n manier dat deze aansprekend, toegankelijk en begrijpelijk wordt. Dit biedt nieuw perspectief en zo wordt jouw boodschap duidelijk voor je doelgroep, zodat je echt verschil kan maken.

1

Informatieanalyse

Wij dompelen ons onder in jouw wereld en maken een informatieanalyse. Zo krijgen we goed begrip van jouw legal case en de boodschap die jij wilt overbrengen.

2

Creatief concept

Vervolgens vertalen wij de inhoud van jouw boodschap naar een voorstel voor een creatief concept, waarin wij inhoud samenbrengen met vorm. Zo komen wij tot een krachtige visuele vertaling van de case.

3

Stijlontwikkeling

Aan de hand van het creatief concept ontwikkelen we een visuele stijl. Hierbij zorgen we ervoor dat de stijl goed aansluit op jouw huisstijl, voor een herkenbare visualisering van jouw informatie.

4

Document design

In de laatste fase komt alles samen. Wij zorgen ervoor dat tekst en beeld goed op elkaar aansluiten en maken het document zo op, dat de informatie effectief aankomt bij jouw doelgroep.

Veelgestelde vragen

Onder de term legal design of legal design thinking vallen meerdere toepassingen binnen de juridische sector, maar het basisprincipe is dat je juridische informatie visualiseert. Met legal design schets je letterlijk het grote plaatje, waardoor je gemakkelijk informatie structureert en presenteert. Zo maak je juridische informatie door middel van beeld begrijpelijk en inzichtelijk, waardoor je je boodschap effectiever overbrengt aan je doelgroep.

Juridische documenten bevatten vaak veel tekst. Legal design en daarmee het visualiseren van complexe informatie maakt de communicatie effectiever en zorgt ervoor dat de informatie beter overkomt bij je doelgroep. Daarnaast zorgt legal design ervoor dat je tot de kern van je boodschap komt, je juridische informatie beter onthoudt, je hoofdzaken van bijzaken onderscheidt, en een begrijpelijke vertaalslag voor niet-juristen maakt.

Legal design kan je toepassen op bijvoorbeeld overeenkomsten en andere juridische documenten. Zo kan legal design ook zaakvoering effectiever maken en dus de kans om deze zaak te winnen vergroten.

Legal design is geschikt voor iedereen binnen de juridische sector die communicatie overzichtelijker, inzichtelijker en efficiënter wil laten verlopen. Tegelijkertijd is legal design ook voor andere mensen die te maken krijgen met juridische documenten. Van juristen tot rechters en van cliënten tot stagiairs.

Arent Benthem

Managing partner

Meer weten over legal design?

Wij leggen er graag meer over uit en bekijken samen hoe je dit het beste voor jouw project in kunt zetten.