Energietransitie

We hebben slimme oplossingen nodig om de energietransitie in gang te zetten. Maar wat betekenen deze plannen voor onze maatschappij? De maatregelen die we treffen zijn namelijk niet voor iedereen even voordelig of begrijpelijk. Hoe krijg je dan toch de belangrijkste stakeholders mee in je verhaal? Wij kijken met de ogen van een ontwerper naar de toekomst en helpen jouw organisatie de energietransitie te versnellen en soepel te laten verlopen.

Scroll

Een nieuw perspectief op de energietransitie

We brengen de energietransitie tot leven met heldere, visuele verhalen die complexe informatie eenvoudig maken. Zo ontwikkelen we betrouwbare merkidentiteiten die investeerders aanspreken en de urgentie van jouw missie onderstrepen. En is ons team gespecialiseerd in het samenbrengen van stakeholders met verschillende belangen. Wij helpen je graag bij onderstaande uitdagingen.

Complexe informatie over de transitie helder vertellen

Binnen de energietransitie bevind je je vaak op nieuw terrein. Bovendien liggen de meningen over wat het precies inhoudt ver uit elkaar. Dat betekent dat je iets uit te leggen hebt waar een groot deel van je publiek nog niet bekend mee is of anders over denkt. Bij Clarify vertalen we complexe informatie naar een kraakheldere visuele verhalen. Dat kan in de vorm van een animatie en infographic, maar bijvoorbeeld ook in de vorm van een interactieve scrollstory.

Vertrouwen winnen bij investeerders

Voor jouw werk zijn grote investeringen nodig. Het is dus belangrijk dat beleggers geloven in het verhaal van jouw organisatie en de urgentie ervan inzien. Dat vraagt om een helder en overtuigend verhaal en een betrouwbare merkidentiteit. Dat verhaal kunnen we vervolgens ook nog onderbouwen middels datavisualisaties en infographics van de belangrijkste cijfers.

Stakeholders op één lijn brengen

Er zijn partijen die hun macht, geld en belangen ontlenen aan het huidige systeem. Daar zit weerstand. Wij helpen deze weerstand te verkleinen en diverse belangen op één lijn te krijgen. We maken de langetermijnbelangen zichtbaar, zodat ze het niet langer meer afleggen tegenover kortetermijnbelangen. Zo doen we visuele procesbegeleiding om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen en stellen we visuele rapporten en samenvattingen op om gemaakte keuzes te communiceren.

Iris ten Have

Visual consultant

Er zijn veel verschillende partijen nodig om de energietransitie te laten slagen. Met information design brengen wij hen bij elkaar. We maken de diverse perspectieven inzichtelijk zodat anderen hierop aan kunnen sluiten.

Heb je ook een vraagstuk rondom de energietransitie?

We helpen je graag met onze kennis over dit thema en bekijken samen hoe we jouw vraagstuk het beste kunnen aanvliegen.

Uitgelichte cases

Uitgelichte inzichten

Visual consultancy
5 min leestijd

Versnellen richting een duurzame luchtvaartsector

Nieuws
2 min leestijd

Fossiel? No deal!