Ministerie VWS | GGD GHOR | RIVM

Impact

Wij zijn er trots op dat wij met onze designers en consultants mogen bijdragen aan de corona-aanpak. Soms is die bijdrage heel meetbaar: na de CoronaMelder-campagne downloadde Nederland massaal de app. De teller staat inmiddels op 5,7 miljoen downloads. En de animatie voor de applicatie GGD Contact hielp burgers en de GGD om het bron- en contactonderzoek aanzienlijk te versnellen. En hoewel de coronacrisis voor verdeling zorgt, merken wij op social media dat onze heldere communicatie bijdraagt aan begrip. Begrip rondom bijvoorbeeld de werking van vaccins, het nut van boosteren en het wegnemen van privacy-zorgen bij gebruik van de CoronaMelder-app.

De vraag

Elke fase van de coronacrisis kwam met onzekerheid en dus met vragen. Veel vragen. Zo ontstond een continue communicatiebehoefte, in de samenleving en binnen verschillende organisaties als GGD GHOR, het RIVM en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Aan ons de vraag om in recordtempo en in een politiek gevoelige context heldere visuele communicatie te ontwikkelen. Zoals over de werking van vaccins, het nut van de CoronaMelder-app of over een app waarmee je een groot deel van je eigen bron- en contactonderzoek kunt doen.

Paul Schilp

Managing partner

Tijdens deze hectische projecten blijven wij gefocust op heldere visuele communicatie ontwikkelen die overheden en burgers helpen het coronavirus zo effectief mogelijk te bestrijden. We zijn heel trots dat wij met ons bureau hieraan mogen bijdragen.

Het proces

In deze projecten werken Design en Consultancy samen op de Agile-manier. Per traject stellen we een vast team aan van designers en consultants. Vanwege de gevoelige politieke context en de veranderlijkheid van de actualiteit houden we een korte lijn met de opdrachtgever. Dit maakt ons snel en flexibel. Wij beginnen deze trajecten vaak samen ‘op nul’. Er is behoefte aan communicatie, maar de concrete invulling is nog onduidelijk. Daarom helpen onze consultants met verhelderen welke communicatie nodig is. Onze designers zorgen vervolgens voor razendsnelle productie, in samenwerking met Patswerk en BKB.