Wat is information design?

Als je het aan Wikipedia vraagt, is information design ‘het presenteren van informatie op een manier die een efficiënt en effectief begrip van de informatie bevordert.’ Als je het aan ons vraagt, is het de inhoud, vorm en beleving van informatie zó samenbrengen dat het helder is en nieuw perspectief biedt. Met ons team van consultants, creatieven en developers helpen we je graag het verschil te maken met jouw boodschap.

A-ha

Ken je het gevoel van een a-ha ervaring? Dat streven wij na met ons werk. Met information design zorg je voor begrip, creëer je draagvlak en boek je vooruitgang. Of je nou het regenwoud wil redden, door de bomen het bos niet meer ziet of wil groeien als organisatie.

Nieuw perspectief

Je gaat het pas zien als je het doorhebt, zei een legende ooit. En dat is precies hoe het is: als je iets begrijpt, kijk je anders naar de wereld om je heen. Door informatie slim te visualiseren en de boodschap precies af te stemmen, help je je doelgroep met een andere kijk op dingen. Om kennis te vergroten, te filteren of keuzes te maken.

1

Verdiepen

Wij dompelen ons onder in jouw wereld. Tot op de bodem. We leren jou, je organisatie en je doelgroep kennen, zodat we met de juiste lens naar het vraagstuk kijken.

2

Verhelderen

Wij maken complexe materie begrijpelijk. Kraakhelder. We komen tot de kern van jouw verhaal en bepalen samen hoe we jouw boodschap impactvol overbrengen.

3

Verbeelden

Wij vertalen jouw verhaal naar een sterk ontwerp. Visueel aantrekkelijk. We brengen inhoud samen met vorm, voor de meest krachtige visuele vertaling van jouw informatie.

4

Verleiden

Wij brengen jouw doelgroep in beweging. Interactief. We ontwikkelen een aanpak waarmee we de eindgebruiker van jouw dienst of product aanzetten tot actie.

5

Veranderen

Wij helpen jou het verschil te maken. Klein of groot. We zorgen voor de juiste focus in het project en geven gericht advies, met oog op de toekomst.

Van animatie tot visual consultancy

Information design is als verzamelbegrip relatief nieuw, toch is de kans groot dat je veel vormen ervan al kent; een infographic bijvoorbeeld, een praatplaat of een uitleganimatie. Met onze producten en diensten bouwen we hier op door, en zetten we information design in voor verandervraagstukken, overheidscampagnes en innovatiemanagement.

Clarify Toolbox

Om te zorgen dat onze samenwerking een succes wordt, gebruiken wij onze Information Design Toolbox. In deze box vind je ontwerpmethodieken en zorgvuldig samengestelde canvassen om het creatieve proces te structureren en de uitkomsten helder vast te leggen. Zo leer je als organisatie van elk project en ontstaat ruimte voor reflectie.

Arent Benthem

Managing partner

Information design helpt je grip te krijgen op complexe thema’s. Want pas als je iets begrijpt kan je een beslissing nemen en vooruitgang boeken.