Diversiteit en inclusie

Diversiteit en inclusie spelen een cruciale rol binnen communicatie. Ze dragen bij aan het bereiken van een breder publiek en het bevorderen van gelijkheid. Zeker voor de overheid is dit een belangrijk thema. Met information design helpen we organisaties met het realiseren en visualiseren van hun visie en het toegankelijk maken van informatie.

Scroll

Anticiperen op de ontwikkelingen rondom diversiteit en inclusie

Al jarenlang zijn diversiteit en inclusie belangrijke onderwerpen binnen organisaties. Met name HR-afdelingen besteden hier veel aandacht aan. Toch blijken veel organisaties moeite te hebben met het boeken van vooruitgang. Nu de wet- en regelgeving steeds meer van organisaties gaat vragen, is het belangrijk om daar goed en op tijd op te anticiperen. Wij helpen je graag bij onderstaande uitdagingen.

Klaarstomen voor toekomstige regelgeving

Als onderdeel van de verplichte duurzaamheidsrapportage binnen CSRD is je organisatie verplicht om het beleid rondom diversiteit, inclusie en gelijke kansen vast te leggen. Wij kunnen je hierbij helpen op gebied van strategie en design: gezamenlijk bepalen we de strategische kaders en leggen dit vast in een KPI-dashboard. Vervolgens ontwikkelen we visuele rapporten, samenvattingen en scrollstories die jullie route naar meer gelijkheid laten zien.

Communicatie voor een breed publiek

Zeker als jouw organisatie een maatschappelijke rol vervult, is het belangrijk dat verschillende doelgroepen zich kunnen herkennen in je communicatie en dat dit voor iedereen toegankelijk is. Wij ontwikkelen animatiestijlen en identiteiten die deze waarden ademen. En ontwikkelen digitale middelen die voor iedereen toegankelijk zijn. Zo werken we voor overheidsprojecten volgens de WCAG 2.1-richtlijnen zodat onze digitale producten voldoen aan de gestelde toegankelijkheidseisen.

Diversiteit en inclusie laten leven binnen je organisatie

Een visie over diversiteit en inclusie moet gedragen worden door de hele organisatie. Wij helpen bij het aanscherpen van jullie visie en bieden concrete middelen en tools. Hiermee kunnen medewerkers deze visie zelf vormgeven of verspreiden in de organisatie. Wij noemen dit strategie-activatie en hebben dit inmiddels bij meerdere organisaties geïmplementeerd.

Charlotte Kooijman

Communicatie consultant

Zeker bij projecten waar diversiteit en inclusie centraal staan, is het belangrijk dat plannen door de gehele organisatie worden gedragen. Door interne teams al in een vroeg stadium te betrekken maken we strategieën concreet en laten we deze écht leven binnen de organisatie. De energie die bij zo’n traject vrijkomt is ontzettend aanstekelijk!

Heb je ook een vraagstuk rondom diversiteit & inclusie?

We helpen je graag met onze kennis over dit thema en bekijken samen hoe we jouw vraagstuk het beste kunnen aanvliegen.

Uitgelichte cases

Stichting Lezen & Schrijven

Een verhaal dat aanspoort om laaggeletterdheid in Nederland tegen te gaan

Uitgelichte inzichten

Visual consultancy
5 min leestijd

Strategie-activatie: draagvlak voor verandering

Inspiratie
5 min leestijd

Zou jouw ideale medewerker met je (blijven) daten?