Infographics

Met een infographic presenteer je complexe informatie in één helder beeld. Samen analyseren we de informatie, en vertalen deze naar een visueel aantrekkelijk, interactief eindproduct. Hiermee creëer je overzicht, laat je verbanden zien of leg je een proces uit.

Scroll

Visualiseren maakt de zaak duidelijk

Een infographic is een visuele representatie van informatie. Dat kan een verzameling grafieken zijn, of één grote afbeelding die onderverdeeld is in kleinere delen. Zo wordt een complexe onderwerp in één oogopslag duidelijk. Zoals de werking van een product, bedrijf of dienst. Statische infographics kun je zowel offline als online inzetten. Offline als campagneposters, leaflets om uit te delen of handleidingen voor werknemers en klanten. En online als landingspagina, socialmediapost of supportblog. Bij het maken van de infographic betrekken we de klant in een aantal feedbackrondes. Samen met de kennis van onze vakmensen creëren we zo een kwalitatief eindproduct.

1

Structuurschema

We vatten je informatie samen en brengen inhoudelijk en visueel structuur aan. Het structuurschema is een eerste visuele opzet. En vormt de basis voor de volgende stappen.

2

Schetsontwerp

Nu de inhoud vastligt, gaan we verder aan de slag met de infographic. En we schrijven de tekst die straks te zien zal zijn.

3

Visual design

In deze fase werken we de infographic uit in de gekozen visuele stijl. Dit is de uiteindelijke versie.

Veelgestelde vragen

De vorm is geheel afhankelijk van het doeleinde, de doelgroep en de inhoud van de boodschap. Hoeveel diepgang mag de infographic hebben, welke inhoud moet visueel en wat moet tekstueel gebracht worden? Dit bespreken we graag samen vooraf. Zo kunnen we in overleg tot de beste vorm komen.

Een infographic heeft een doorlooptijd van twee tot drie weken. Samen maken we een planning voor de verschillende werkzaamheden en contactmomenten. We streven naar een kwaliteitieve infographic, hierbij zijn een nachtje slapen over het concept en voldoende correctiemogelijkheden geen overbodige luxe.

Onze specialisatie is het tot de kern terugbrengen van grote hoeveelheden complexe informatie. Zeker bij het maken van een infographic is het belangrijk om de juiste tekst en de juiste beelden te gebruiken. Als een klant hier zelf een specifiek idee bij heeft zullen we dit meenemen in het ontwerpproces, maar niet als leidend beschouwen.

Je wensen over de inhoud van de infographic en voorkeuren wat betreft illustratiestijl. Daarnaast willen we graag meer weten over de organisatie en de complexiteit van je boodschap. Hier kunnen we het beste over bellen. Op basis van je wensen en ons advies maken we daarna een offerte met een vaste prijs.

Wij hebben we alle kennis in huis om een inhoudelijk én visueel treffende infographic te maken. We hebben een academisch denkniveau, en bezitten de expertise in het bepalen van de juiste stijl. Daarnaast ontwikkelen we visuele stijlen die aansluiten bij de wensen van de klant.

Jooske Visbeen

Client manager

Meer weten over infographics?

Wij leggen er graag meer over uit en bekijken samen hoe je dit het beste voor jouw project in kunt zetten.