Datavisualisatie

Met datavisualisatie ordenen we informatie op zo’n manier dat je doelgroep er naar wíl kijken. Wij vertalen jouw spreadsheets naar grafieken en interactieve kaarten met meerdere lagen, waarin je steeds iets nieuws ontdekt. Zo maak je echt impact.

Scroll

Geef je data smoel

Heb je een complex verhaal te vertellen? Komt hier veel data bij kijken? En ziet je doelgroep door de bomen het bos niet meer? Dan kan datavisualisatie uitkomst bieden. Wij analyseren jouw data-uitdaging en bedenken een aansprekende informatie-oplossing. Van kraakheldere grafieken tot interactieve kaarten, samen kiezen we het format waarmee jouw boodschap het beste overkomt, landt en inzinkt.

1

Informatieanalyse

Wij dompelen ons onder in jouw wereld en maken een informatieanalyse. Zo krijgen we goed begrip van jouw datavisualisatie-uitdaging en de boodschap die jij wilt overbrengen.

2

Structuurschema

We vatten je informatie samen en brengen inhoudelijk en visueel structuur aan. Het structuurschema is een eerste visuele opzet. En vormt de basis voor de volgende stappen.

3

Schetsontwerp

Nu de inhoud vastligt, gaan we verder aan de slag met de datavisualisatie. En we schrijven de tekst die straks te zien zal zijn.

4

Visual design

In deze fase werken we de datavisualisatie uit in de gekozen visuele stijl. Dit is de uiteindelijke versie.

5

Front-end development

In het geval van een interactieve datavisualisatie wordt het ontwerp vervolgens omgezet naar front-end code. Deze omvat alle zichtbare elementen van de datavisualisatie en zorgt ervoor dat de gebruiker hiermee kan interacteren.

6

Livegang

Wanneer we alles hebben ontwikkeld, zorgen we ervoor dat jouw interactieve datavisualisatie live gaat en vanaf de eerste seconde doet wat het moet doen.

Veelgestelde vragen

Het is de brug tussen data en design, en gaat over het maken van beslissingen wat te laten zien uit een dataset en hoe dit te laten zien.

Door het toevoegen van interactiviteit aan een datavisualisatie kan de gebruiker zelf ‘spelen’ met de data, waardoor de data beter indaalt en begrepen wordt.

Wimer Hazenberg

Technical & AI director / Partner

Meer weten over datavisualisatie?

Wij leggen er graag meer over uit en bekijken samen hoe je dit het beste voor jouw project in kunt zetten.