Training visueel communiceren

Door de inzet van zakelijk tekenen maak je communicatie op de werkvloer doeltreffender én leuker! Bij ons kun je een incompany training zakelijk tekenen volgen, dat kan bij ons op locatie of gewoon bij jullie op kantoor.

Scroll
Organisaties waarmee we samenwerken

Leer visueler communiceren en impactvoller presenteren

Eenvoudige tekeningen kunnen complexe zaken een stuk inzichtelijker maken. Bijvoorbeeld tijdens overleg met collega’s, in presentaties of binnen documenten. In deze training brengen we je de basis van zakelijk tekenen bij. Wij helpen je tekenangst te overwinnen en zelf aan de slag te gaan met zakelijk tekenen op de werkvloer.

Bekijk ons werk

Over onze trainers

De training zakelijk tekenen wordt verzorgd door onze visual consultants. Elke dag zijn zij op professioneel niveau bezig met het visualiseren en verduidelijken van complexe vraagstukken voor onze klanten.

Ze weten als geen ander hoe je het beste met zakelijk tekenen kunt starten. En weten de kneepjes van het vak op een leuke en doeltreffende manier over te brengen!

Iris ten Have

Visual consultant

Iris Groot Koerkamp

Lead visual consultant

Ruud van Reijmersdal

Visual consultant

Amber van der Gulik

Visual consultant

Jelle Boekhout

Designer

Zet de stap naar effectievere en leukere communicatie!

Ideaal voor je team, afdeling of gehele organisatie. Vraag meer informatie aan over onze incompany workshop zakelijk tekenen of schrijf je direct in.

Het programma

Heb je in je dagelijkse werk veel te maken met overleg en interne communicatie? En ben je geïnteresseerd in manieren om dit effectiever en leuker te laten verlopen? Dan is onze training zakelijk tekenen iets voor jou! Hieronder geven we een beknopte omschrijving van het workshop programma.

Onze training zakelijk tekenen in het kort

Of je nu complexe informatie moet vereenvoudigen, stakeholders moet betrekken of overleggen moet faciliteren, deze training is cruciaal. Speciaal ontworpen voor professionals die streven naar doeltreffendere communicatie op de werkvloer, trekt het deelnemers van diverse disciplines, waaronder juristen, communicatieadviseurs, consultants, accountmanagers en facilitators.

Het volgende komt in onze training aan bod:

  • Basisvormen, iconen, en structuren van zakelijk tekenen meester te worden.
  • Vergaderingen nieuw leven in te blazen en effectiever te zijn door inzet van tekeningen.
  • Om te werken aan visuals die relevant zijn voor jouw organisatie.
  • Essentiële tips voor het succesvol toepassen van zakelijk tekenen in je dagelijkse werk.

Paul Schilp

Managing partner

Klaar om je communicatie visueel te versterken?

Upgrade je communicatie-skills met onze incompany training zakelijk tekenen. Van vergaderingen tot presentaties, leer hoe je visualiseren gebruikt om je boodschap te versterken.

Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over onze workshop zakelijk tekenen. Hier vind je antwoorden op mogelijke vragen.

Zakelijk tekenen is een effectieve methode om zakelijke communicatie te verbeteren met behulp van visuele elementen. Voorbeelden hiervan zijn kleurvlakken, symbolen, pijlen en poppetjes. Deze aanpak richt zich op het vereenvoudigen van complexe informatie, waardoor deze toegankelijker en begrijpelijker wordt. Zakelijk tekenen kan worden toegepast in een breed scala aan zakelijke situaties. Voorbeelden hiervan zijn vergaderingen, presentaties, en trainingen. De visuele elementen zoals kleurvlakken, lijnen, pijlen, objecten, poppetjes en symbolen dragen bij aan een beter begrip en retentie van informatie, waardoor zakelijk tekenen een onmisbare vaardigheid wordt in elke sector.

Zakelijk tekenen is van waarde voor professionals in elke sector die hun communicatievaardigheden willen verbeteren. Of het nu gaat om het verrijken van presentaties, vergaderingen, of brainstormsessies, het gebruik van visuele elementen maakt de uitwisseling van ideeën effectiever en creatiever. Het is bijzonder nuttig voor teams die complexe projecten vereenvoudigd willen presenteren of samenwerking willen stimuleren door heldere, visuele communicatie.

Voor zakelijk tekenen heb je enkele basismaterialen nodig zoals papier, pennen, en markers. Voor wie de digitale weg inslaat, zijn een tablet of digitaal tekenbord met de juiste software onmisbaar. Deze hulpmiddelen stellen je in staat om zowel handgetekende als digitale visuals te creëren, die gemakkelijk kunnen worden aangepast, gedeeld en geïntegreerd in digitale documenten of presentaties.

Tijdens een incompany training zakelijk tekenen verwerf je vaardigheden in visuele communicatie, leer je hoe je met eenvoudige iconen en figuren ideeën kunt weergeven, en hoe je deze vaardigheden toepast in zakelijke contexten. De training is ontworpen om de deelnemers vertrouwd te maken met de basisprincipes van het tekenen en hen te leren hoe ze deze kunnen inzetten om complexe informatie op een heldere en overtuigende manier te presenteren.

Zeker, zakelijk tekenen vereist geen geavanceerde tekenvaardigheden. Het draait om het overbrengen van ideeën met eenvoudige vormen en symbolen. De focus ligt op het visualiseren van concepten op een manier die de communicatie ondersteunt, niet op artistieke perfectie. Trainingen in zakelijk tekenen bieden technieken en strategieën om ongeacht je tekenvaardigheid effectief te communiceren.

De duur van een incompany training kan variëren en is aan te passen aan de specifieke behoeften van jouw organisatie. Meestal varieert het van een halve dag tot twee dagen, afhankelijk van de diepgang en de specifieke leerdoelen die je wilt bereiken. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat de training zowel grondig als praktisch is, met direct toepasbare vaardigheden.

De reden om zakelijk tekenen te omarmen, ligt in de kracht om effectieve communicatie binnen organisaties aanzienlijk te verbeteren. Het biedt een unieke manier om ideeën visueel te delen, waardoor de impact van de boodschap wordt vergroot en informatie beter blijft hangen. Door visuele communicatie in te zetten, worden boodschappen niet alleen sneller begrepen, maar ook langer onthouden. Dit komt doordat visuele stimuli directer door ons brein worden verwerkt dan tekstuele informatie. Bovendien stimuleert zakelijk tekenen creatief denken en biedt het een inclusieve manier voor mensen die zichzelf niet als traditionele kunstenaars zien om toch effectief te communiceren. Of het nu gaat om het verhelderen van strategieën, het faciliteren van workshops, of het versterken van teamcommunicatie, zakelijk tekenen opent deuren naar meer begrip, betrokkenheid en samenwerking binnen elke organisatie​.