Visueel faciliteren

Visueel faciliteren is het op visuele wijze begeleiden van bijeenkomsten. Met een grote groep mensen een gezamenlijke visie formuleren? Meer halen uit een bewonersbijeenkomst? Effectiever brainstormen over innovatie? Dat kan met behulp van visueel faciliteren!

Scroll
Organisaties waarvoor wij visueel faciliteren

Hoe visueel faciliteren werkt

Aan de hand van uw vraagstuk ontwerpen onze visual consultants een effectieve visuele werksessie. Het visueel faciliteren van deze sessie betekent dat onze visual consultants vragen stellen, discussies begeleiden en informatie structureren en visueel maken. Dat geeft overzicht, maakt ideeën concreet en stimuleert actieve discussie. Hierbij houden onze consultants de groepsdynamiek én inhoud goed in de gaten. Na afloop van de sessie ligt er een visuele samenvatting van de sessie die kan worden gebruikt om de besproken ideeën breder in de organisatie te toetsen en aan te scherpen.
Bekijk ons werk
De visual consultants van Clarify

De visual consultants van Clarify zijn gespecialiseerd in het omzetten van complexe informatie naar heldere beelden. Ze leggen we niet alleen jouw event of vergadering snel en prachtig vast, maar brengen jouw bijeenkomst of vergadering naar een hoger niveau door de inzet van visuele tools en werkvormen.

Maak kennis met ons team

Ben je klaar om je bijeenkomst visueel te laten faciliteren?

Heb je een project, vergadering of bijeenkomst die je door één van onze consultants visual wilt laten faciliteren? Zoek je meer informatie over de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Je kunt ons ook altijd even bellen, we staan je graag te woord!
De voordelen van visueel faciliteren

Bij complexe vergaderingen en brainstormsessies kan visueel faciliteren een wereld van verschil maken. Of het nu gaat om management, medewerkers, bewoners of stakeholders, het zorgt voor meer betrokkenheid en beter begrip. Hier zijn enkele voordelen van visueel faciliteren op een rij:

  • Visueel faciliteren zorgt ervoor dat deelnemers actiever meedoen en zich meer betrokken voelen bij de sessie.
  • Complexe informatie wordt eenvoudig en overzichtelijk weergegeven, waardoor de kern van de materie sneller begrepen en onthouden wordt.
  • Door visuele ondersteuning blijven de hoofdpunten duidelijker in beeld, wat helpt om gerichter na te denken en te discussiëren.
  • Visualisaties stimuleren creativiteit. Tekeningen kunnen nieuwe ideeën oproepen en helpen om bestaande ideeën verder te ontwikkelen

Onze aanpak

Nynke Haarsma

Consultancy director

Laat ons je vergadering of evenement visueel faciliteren!

Wil je een van onze visual consultants inhuren? Of heb je vragen over de mogelijkheden van visueel faciliteren? We helpen je graag verder. Bel ons voor een vrijblijvend gesprek en ontdek wat we voor je kunnen betekenen!

Onze visual consultants

Maak kennis met onze visual consultants! Keer op keer faciliteren zij op visuele wijze bijeenkomsten en vergaderingen voor uiteenlopende organisaties.

Amber van der Gulik

Visual consultant

Charlotte Kooijman

Communicatie consultant

Iris Groot Koerkamp

Lead visual consultant

Iris ten Have

Visual consultant

Ruud van Reijmersdal

Visual consultant

Veelgestelde vragen

Visueel faciliteren is een methode waarbij tekeningen en visuals gebruikt worden om bijeenkomsten en sessies te begeleiden. Het helpt om complexe ideeën duidelijk en overzichtelijk weer te geven, wat zorgt voor een beter begrip en efficiëntere communicatie​.

Visueel faciliteren verhoogt de betrokkenheid van deelnemers, maakt informatie beter begrijpelijk en stimuleert actieve deelname. Het versnelt samenwerking en innovatie door ideeën snel en concreet in beeld te brengen. Deze aanpak zorgt ook voor een blijvende impact van de besproken onderwerpen​.

Tijdens een sessie stellen onze consultants vragen, begeleiden de discussies en maken live tekeningen van de besproken punten. Dit helpt bij het structureren en concretiseren van ideeën, waardoor de deelnemers gerichter kunnen denken en samenwerken. Na afloop blijft er een visuele samenvatting over​.

We gebruiken diverse visuele werkvormen zoals visuele notulen, praatplaten en interactieve werkvormen. Deze visuals kunnen zowel fysiek op papier als digitaal worden gemaakt, wat flexibiliteit biedt in het gebruik en de verspreiding binnen de organisatie​.

Visueel faciliteren is geschikt voor vergaderingen, brainstormsessies, strategiedagen, workshops en evenementen. Het helpt om de groepsdynamiek te verbeteren en effectieve resultaten te behalen door iedereen actief bij het proces te betrekken en ideeën helder te presenteren.