Mijn Data, Mijn Business

Impact

Mijn Data, Mijn Business (MDMB) zorgt voor gestandaardiseerde gegevensuitwisseling tussen bedrijven en banken. Voor hen ontwikkelden wij een informatieve website en visuele content, zoals animaties en illustraties. De nieuwe MDMB-website spreekt de beoogde doelgroepen beter aan en schept meer duidelijkheid over de noodzaak van gestandaardiseerde gegevensuitwisseling. En de animaties en illustraties lichten de complexe processen van MDMB verder toe.

De klant

MDMB is een initiatief van ABN AMRO, ING en Rabobank en valt onder het merk SBR Nexus. MDMB werd opgericht om het delen van zakelijke data op een gestandaardiseerde wijze te faciliteren. Hiervoor ontwikkelt SBR Nexus samen met de overheid, het bedrijfsleven en de financiële sector marktstandaarden. Met meer dan 10 jaar ervaring blijft SBR Nexus innoveren op het gebied van taxonomieën en Standard Business Reporting (SBR).

De vraag

MDMB benaderde ons met de vraag om hun website te ontwikkelen. Als digitale ontwerppartner volgde er vervolgens regelmatige updates uit onze samenwerking. Twee jaar na de lancering van de website hebben we een uitgebreid gebruikersonderzoek uitgevoerd met een aantal grote wijzigingen als gevolg. Deze bredere update omvatte een doorontwikkeling van de MDMB visuele identiteit, evenals het ontwikkelen van een illustratiestijl voor de website, copywriting en animaties die de producten van MDMB verder toelichten.

Proces

Sinds 2020 werken MDMB en Clarify samen aan het ontwikkelen van diverse platformen en middelen. De samenwerking is oorspronkelijk gestart met een strategiefase. In co-creatie sessies hebben we samen de waardepropositie en klantreis van MDMB in kaart gebracht. Daarna hebben we de website en verschillende dataportalen ontwikkeld. In de maanden daarna hebben we gebruikerstesten uitgevoerd om te begrijpen hoe gebruikers de informatie op de website ervaarden. Door het complexe onderwerp en de diverse doelgroepen komen er steeds weer nieuwe inzichten naar boven om de processen voor MDMB nog inzichtelijker te maken via visualisatie.

Vivien Kinnear

Digital consultant

Werken met MDMB betekent dat je hun ingewikkelde financiële diensten moet begrijpen en ervoor moet zorgen dat kennis continu up-to-date blijft bij ons eigen team. Hierdoor kunnen we MDMB blijvend adviseren, de klantreizen steeds verder verbeteren en onze samenwerking versterken.