Gemeente Amsterdam

Impact

Transformcity is een community platform voor collectieve gebiedsontwikkeling. Terwijl steden verschuiven van top-down ontwikkelingen van nieuwe gebieden naar het transformeren en verdichten van bestaande, is het de missie van Transformcity om communities te helpen met het groeien van een duurzame, lokale gemeenschap van mede-eigenaren. Door iedereen in een community dezelfde rechten en kennis over een gebied te geven via het platform, is het mogelijk om gebiedsontwikkeling te democratiseren.

De vraag

Toen we het project begonnen, was het eerst taak om de verschillende gebruikersgroepen te begrijpen; van lokale bewoner en bedrijfseigenaar tot grootschalige projectontwikkelaars, het platform moest ervoor zorgen dat iedereen zich als stakeholder gehoord en vertegenwoordigd voelt. De boodschap moest duidelijk en toegankelijk zijn, een merk dat zowel leden van de community vertegenwoordigt als aanmoedigt om mee te doen.

Het proces

Het ontwerpen en ontwikkelen van een project van deze omvang vroeg om een schaalbare projectaanpak. Door het gebruik van SCRUM is het ons gelukt om de meest belangrijke gebruikersverhalen te identificeren en deze door te vertalen naar een optimale gebruikerservaring. Dit project is opgeleverd in verschillende mijlpalen, waardoor wij gedurende het project gebruikerstesten konden uitvoeren en belangrijke strategische beslissingen konden nemen over verbeteringen in het platform.

De technologie

Door het platform te bouwen met Mapbox als onze kaart-plugin, hebben we bestaande functionaliteiten moeten aanpassen om een onderscheid te maken tussen projecten, objecten en datalagen. Daarnaast hebben we API’s gekoppeld om ervoor te zorgen dat alle kaartdata up-to-date zijn en de nieuwste crowdfunding rapporten inzichtelijk zijn. Door deze verschillende technologieën aan te passen en verder te ontwikkelen, kunnen gebruikers nu hun eigen project op de kaart toevoegen, beslissingen maken op basis van informatie uit datalagen en interacteren met de community met maar één klik op de knop.

Menno Huisman

Digital director / Partner

De grootste uitdaging was om stedelijke ontwikkeling toegankelijk en inzichtelijk te maken voor een breed publiek. We hebben een digitale dienst gecreëerd die het mogelijk maakt samen steden vorm te geven, gebruikmakend van de kracht van data.

De interactie

De kracht van dit platform is het verkleinen van de afstand tussen een lokale bewoner en de groep mensen achter de ontwikkeling van een bepaald gebied. Ons platform moedigt mensen aan om een profiel te creëren, te discussiëren, projecten en ideeën te delen en om projecten te steunen door crowdfunding. Door iedereen een stem te geven, kunnen communies uitgroeien tot een stimulerende groep mensen die een positieve kijk hebben op gebiedsontwikkeling in hun omgeving.