Tender design maakt het verschil

Inschrijven op een tender is een intensief proces. Hoe bepaal je de juiste strategie? En hoe werk je effectief samen met de verschillende expertises uit je team? Het kan lastig zijn om antwoord te geven op de gestelde vragen en tegelijkertijd ook je eigen verhaal te vertellen. Bovendien wil je dat jouw inschrijving een goede indruk achterlaat bij de beoordelaars. Ons antwoord? Tender design. 

Scroll

Van strategie tot impact

Met tender design maak je gebruik van designtechnieken om een samenhangend, aansprekend en doeltreffend verhaal te maken. En dat gaat veel verder dan alleen het mooi vormgeven van je inschrijving.

Wij hebben een uniek proces ontwikkeld, op basis van de design thinking methode, dat jouw team faciliteert in elke stap van je tender project. Van analyse en strategie, tot het ontwikkelen van een concept, overtuigende teksten, ondersteunende visuals en aansprekende vormgeving.

Het proces kenmerkt zich door een agile manier van werken. We denken eerst, voor we doen. Pas als we weten wat onze strategie is, gaan we aan de slag. Zo stellen we iedereen in het team in staat zijn expertise in te zetten én met elkaar te verbinden voor een effectief resultaat.

Wat is een tender?

Neem contact op

Een tender, ook wel bekend als een aanbesteding, is een formele procedure waarbij organisaties of overheden een bod doen om een contract binnen te halen. Organisaties vragen verschillende bedrijven om offertes in te dienen, vergelijken deze en kiezen dan degene die het beste aan hun behoeften voldoet. Organisaties formuleren specifieke eisen waaraan de ingediende voorstellen moeten voldoen. De uiteindelijke leverancier wordt geselecteerd op basis van deze criteria. 

Tender design proces

Het tender design proces is gebaseerd op de design thinking methode en gaat uit van co-creatie. Jullie zijn expert op de inhoud, wij vertalen dat naar een overtuigend verhaal.

We begeleiden jullie in 5 stappen om tot een sterke inschrijving te komen. In iedere fase maken we gebruik van de kracht van visualisatie. Om de context in kaart te brengen, maar ook om jullie verhaal in beeld te brengen.

Een duidelijk proces, met een duidelijk resultaat

Bij Clarify geloven we dat duidelijkheid je verder brengt. Daarom houden wij van duidelijke processen, met een duidelijk resultaat. We hebben in de afgelopen jaren ruime ervaring opgedaan in het faciliteren van teams met het ontwikkelen van een effectieve inschrijving.

Of je onze hulp in het hele proces wilt inzetten, of vooral op zoek bent naar visuals voor je volgende inschrijving, wij passen onze aanpak aan op wat past bij jouw context.

Aan de slag met tender design?

Benieuwd hoe tender design jouw team kan helpen met het winnen van tenders? Wij leggen er graag meer over uit en bekijken samen hoe je dit het beste voor jouw tender project in kunt zetten. Of vraag een tender design workshop voor je team aan.