Visuele communicatie voor Rabobank

In een wereld vol informatie is een heldere boodschap koning. Met information design maken we complexe materie op een visuele manier begrijpelijk. We brengen consultancy, design en tech samen, om informatie zo vorm te geven dat het duidelijk is én aanzet tot actie. Handig, als je bijvoorbeeld draagvlak wilt creëren, een nieuw product of project wilt introduceren of wilt bijdragen aan positieve verandering.

Clarify is voor de visuele communicatie vaste partner van Rabobank. Ook zijn we verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de huidige illustratie- en animatiestijl.

Scroll

Samenwerking

Neem contact op

Al meer dan 10 jaar werken wij samen met Rabobank om informatie, zowel intern als extern, effectief en op een aantrekkelijke manier over te brengen. We creëren illustraties, animaties en infographics voor diverse opdrachtgevers binnen Rabobank en werken nauwgezet samen met de brandmanager om de visuele taal voortdurend te verbeteren.

Visuele merktaal

Bekijk onze case

Voor de Rabobank hebben wij een unieke, visuele merktaal ontwikkeld. De herkenbare blauwe en oranje merkvlakken, die Rabobank al jaren in haar huisstijl toepast, komen in de visuele stijl tot leven. Deze nemen elke mogelijke vorm aan en zorgen voor een visuele transitie van het ene beeld naar het andere. De illustraties, vormen en karakters staan in de bibliotheek en worden consistent en passend gebruikt voor elk communicatievraagstuk van de Rabobank. Deze visuele bibliotheek wordt blijvend aangevuld voor nieuwe communicatiemiddelen. 

Gert Buist

Illustrator / Animator

Binnen de Rabobank-stijl zoeken we altijd naar heldere en leuke metaforen die de boodschap versterken. Zo komen we tot verrassende visualisaties die de illustraties en animaties uniek maken.

Animatie

Met een animatie komt jouw verhaal tot leven. We bepalen de boodschap, het doel en dan de vorm. Om zo jouw informatie op een eenvoudige en begrijpelijke manier over te brengen op je doelgroep. Of het nu gaat om een complex proces, een nieuwe strategie of de introductie van een financieel product: met een animatie kun je je doelgroep op een laagdrempelige en aansprekende manier meenemen in je verhaal. Met tekst én beeld. Voor verschillende programma’s van de Rabobank hebben wij animaties ontwikkeld. Of het nu gaat om externe- of interne communicatie onderwerpen.

Bekijk hieronder de voorbeelden van Project Acorn en Project inzicht in je CO2-uitstoot.

Infographic

Met een infographic presenteer je complexe informatie in één helder beeld. Samen analyseren we de informatie, en vertalen deze naar een visueel aantrekkelijk, interactief eindproduct. Een infographic is een visuele representatie van informatie. Dat kan een verzameling grafieken zijn, of één grote afbeelding die onderverdeeld is in kleinere delen. Hiermee creëer je overzicht, laat je verbanden zien of leg je een proces uit.

Illustraties

Illustraties kunnen op subtiele wijze kracht bijzetten aan een onderwerp. Of het nu gaat om verrijking van een document, website of het creëren van een nieuw logo. De samenhang tussen illustraties op alle communicatiekanalen draagt bij aan de herkenbaarheid van Rabobank.

Jooske Visbeen

Client manager

Meer weten over onze diensten?

Wij leggen er graag meer over uit en bekijken samen hoe je dit het beste voor jouw project in kunt zetten.