Visual consultancy
5 min leestijd

Versnellen richting een duurzame luchtvaartsector

Jerry Renes

Marketing director / Partner

We zijn ervan overtuigd dat de luchtvaartsector in staat is om de transitie naar duurzaam succesvol te doorlopen. Maar er is haast bij geboden! Veel mensen zullen veranderingen moeten omarmen en op een andere manier gaan werken. Information design kan een cruciale bijdrage leveren aan de transitie naar duurzaam. We laten graag zien hoe!

Download de infographic

Iedereen staat open voor verandering, toch?

Stel je voor: je bent manager bij een luchtvaartmaatschappij en staat voor de uitdaging om een nieuwe duurzaamheidsstrategie te implementeren. er is geld nodig voor investeringen in nieuwe technologieën, zoals elektrische, of waterstof vliegtuigen en voertuigen. Mensen moeten worden getraind in nieuwe processen. En infrastructuur en bebouwing moeten worden aangepast.

Zelf ben je allang overtuigd van de noodzaak achter deze veranderingen, maar toch merk je dat er weerstand is bij sommige medewerkers. Niet iedereen is even gemotiveerd is om met deze veranderingen aan de slag te gaan. Maar waarom? Omdat ze geen helder beelden hebben van wat deze veranderingen betekenen, waarom ze noodzakelijk zijn, welke voor- en nadelen ze met zich meebrengen, en wat de directe impact op hen zal zijn.

Information design: facilitator van verandering

Het doorvoeren van verandering binnen organisaties stuit vaak op weerstand. Medewerkers zijn gewend aan bestaande processen en kunnen angstig zijn voor het onbekende. Ze vragen zich af wat de impact op hun rol zal zijn en of ze nieuwe vaardigheden moeten leren. Bovendien kan er twijfel bestaan over de noodzaak en voordelen van de verandering. Hierdoor ontstaat er vaak onrust en onzekerheid, wat de implementatie van veranderingen bemoeilijkt.

Effectief verandermanagement, begint met heldere communicatie. En dit is precies waar information design een cruciale bijdrage kan leveren. Bijvoorbeeld door met heldere visuele middelen uit te leggen waarom een verandering noodzakelijk is en welke voordelen deze zal brengen. Door trainingen leuker en doeltreffende te maken, door ze aan te vullen met infographics en uitleganimaties, of een interactieve quiz om na afloop kennis te toetsen. Of door input op te halen bij medewerkers en ze te betrekken in workshops, ondersteund door een live tekenaar. 

Zelf aan de slag met onze infographic!

Onder het motto "practise what you preach" hebben we voor professionals binnen de luchtvaartsector een vrij te gebruiken infographic gemaakt, met daarop de belangrijkste innovaties en veranderingen binnen de luchtvaartsector. De plaat kan mooi gebruikt worden als gespreksstarter of als overzicht van het thema verduurzaming binnen de luchtvaartsector.

Gebruik de infographic gerust in presentaties, meetings of stuur hem door binnen je netwerk! We waarderen het enorm wanneer je onze naam vermeldt en deze post op Linkedin een 👍 geeft, zodat ook collega's de infographic voorbij zien komen. Uiteraard denken we graag mee hoe we je kunnen ondersteunen binnen een van je projecten.

Download de infographic hier

Jerry Renes

Marketing director / Partner

"Geweldig om te zien dat information design bijdraagt aan perspectief en succes binnen grote projecten voor onder andere de Koninklijke Marechaussee, KLM, Schiphol en SkyNRG."

Toepassingen van information design

Er zijn tal van innovaties en initiatieven die bijdragen aan het terugdringen van de CO2-uitstoot in de luchtvaartsector. Denk aan elektrisch vliegen, waterstof vliegtuigen, biokerosine, synthetische kerosine en andere technologische ontwikkelingen in de luchtvaart. Hieronder leggen we uit hoe information design kan bijdragen aan het succes van enkele van deze initiatieven door ze effectief te pitchen, uit te leggen aan medewerkers of mensen te overtuigen van hun noodzaak.

Uitleganimaties

Uitleganimaties

Uitleganimaties vereenvoudigen complexe concepten tot begrijpelijke visuele verhalen. Door handig gebruik te maken van storytelling-technieken en infografische beelden verhogen ze het begrip en houden ze de aandacht van de kijkers vast.

Infographics

Infographics

Infographics vereenvoudigen en visualiseren gegevens, waardoor complexe informatie in één oogopslag gemakkelijk te begrijpen is. Door beeldmateriaal te combineren met minimale tekst, kunnen infographics abstracte of dichte informatie aantrekkelijker en beter te onthouden maken.

Datavisualisaties

Datavisualisaties

Datavisualisaties transformeren ruwe data naar visueel aantrekkelijke beelden, wat de data gemakkelijker inzichtelijk en begrijpelijk maakt. Ze verduidelijken patronen, correlaties en trends die mogelijk niet naar boven komen bij het gebruik van alleen ruwe data.

Visual consultancy

Visual consultancy

Visual consultancy benut de kracht van visualisatie om samenwerking en communicatie te verbeteren. Vaak wordt er gewerkt met grote routekaarten en werktekeningen wat begrip en betrokkenheid en afstemming bevordert. 

E-learnings

E-learnings

Visueel verrijkte e-learnings maken gebruik van infographics, uitleganimaties, interactieve quizzen en gamificatie om betere leerervaringen te creëren. Ze verbeteren het begrip, verhogen het plezier en verbeteren de kennisretentie.

Live tekenen

Live drawing

Live tekenen tijdens vergaderingen, congressen en bijeenkomsten met belanghebbenden biedt verschillende voordelen. Het vat discussies visueel samen, wat het begrip en de retentie bevordert. Ook stimuleert het betrokkenheid en deelname.

Samenwerken aan een duurzamere luchtvaart?

Ben je werkzaam in de luchtvaartsector en wil je meer weten over hoe information design kan bijdragen aan het succes van jouw projecten? Neem dan contact met ons op! Ons team van consultants, creatieven en developers staat klaar om je te helpen bij het ontwikkelen van effectieve communicatie die jouw boodschap helder en overtuigend overbrengt. Samen kunnen we de reis naar een duurzamere toekomst voor de luchtvaartsector versnellen!