Inspiratie
2 min leestijd

75 Tools For Creative Thinking

Menno Huisman

Digital director / Partner

Bij Clarify starten we elk project met een stevige dosis creatief denken. In plaats van te wachten tot de inspiratie toeslaat, hebben we een arsenaal aan bewezen technieken om onze creatieve sappen te laten stromen. Op een dag hadden we een gloeilampmoment en besloten we dat deze creatieve tools veel te handig waren om voor onszelf te houden. Dus hebben we ze omgevormd tot een kaartenset dat kan worden gebruikt door iedereen die creatieve inspiratie nodig heeft.

De kaartenset

Dit heeft geresulteerd in 75 Tools For Creative Thinking, een kaartenset die creatief denken stimuleert in verschillende stadia van elk proces of elke situatie waarin nieuwe ideeën gewenst zijn. 75 Tools For Creative Thinking is toepasbaar op een breed scala aan beroepen en situaties en is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het oefenen en verbeteren van zijn of haar creativiteit.

Kies een kaart!

Creativiteit is een vaardigheid die iedereen kan beheersen, maar soms is het moeilijk om te weten waar te beginnen. Om het creatieve proces voor iedereen toegankelijk te maken, hebben we onze favoriete creativiteitstechnieken gegroepeerd in vijf categorieën: Aan de slag, Kijk om je heen, Zet alles op een rij, Ga los en Evalueer & selecteer. De kaarten kunnen onafhankelijk of in vijf stappen worden gebruikt, afhankelijk van je project en waar je meer ideeën nodig hebt.

Moodsetting design

Het grafisch ontwerp brengt je meteen in de stemming om te brainstormen met eenvoudige schetsen zoals je die op een flip-over zou maken. De voorkant van elke kaart is beperkt tot een titel en afbeelding, plus kleurcodering voor de vijf categorieën. De achterkant van elke kaart leest bijna als een recept, met bovenaan de belangrijkste ingrediënten (tijd en deelnemers), gevolgd door een duidelijke reeks instructies. De lay-out maakt het makkelijk om te scannen en te bepalen of de aanpak relevant is voor je project.

Simple, clever and slick.

The New York Times

Menno Huisman

Digital director / Partner

75 Tools is een directe afspiegeling van Clarify, omdat het denken en doen combineert. Een combinatie die we koesteren bij het creëren van betere digitale diensten en producten voor onze klanten.

Interesse in de kaartenset?

75 Tools For Creative Thinking is te koop via onze uitgever BIS Publishers.

Koop de set