Gispen

Zinn explanimation

Design meubelmaker Gispen wil ons bewust maken van het feit dat we veel meer zitten dan we denken. Dat elke dag sporten niet genoeg compenseert en er gedurende de dag meer afwisseling moet zijn. Gispen vroeg ons een explanimation te maken waarin dit op speelse wijze wordt uitgelegd.

Over de klant

Gispen is dé inrichter van woon-, werk-, zorg- en onderwijsruimten en creërt optimale omgevingen die een positieve invloed hebben op mensen. Dat doen ze als ontwerper, producent en leverancier. Gispen is ervan overtuigd dat goed ontworpen producten en slim ingerichte ruimten inspirerend en motiverend werken. Gispen werkt intensief samen met nationale en internationale ontwerpers, klanten, partners en leveranciers. Zo ontstaan innovatieve en prikkelende oplossingen voor wonen, werken en leren.

De opdracht

Gispen wil ons bewust maken van het feit dat we veel meer zitten dan we denken. Dat elke dag sporten niet genoeg compenseert en er gedurende de dag meer afwisseling moet zijn. En als je dan zit, je goed en bewegelijk moet zitten. De nieuwe bureaustoel Gispen Zinn is hier speciaal voor ontworpen, zodat je in de juiste afstelling voor jouw lichaam lekker en bewegelijk kan zitten. Gispen vroeg ons een explanimation te maken waarin dit op speelse wijze wordt uitgelegd.

Behaalde resultaten

Na een uitgebreide ontwikkeling van de animatiestijl kwamen we erachter dat de meubels en kamers het beste vanuit een vals perspectief van bovenaf konden worden ontworpen. Door gebruik te maken van strakke geometrische vormen en een beperkt kleurenpalet springen de beelden er meteen uit. Door de speelse bewegingen en overgangen kun je als kijker het verhaal vloeiend volgen. De snelle bewegingen bevorderen ook het verhaal, omdat het eigenlijk om beweging gaat. Ook de kleine grapjes zoals Willem Alexander tijdens zijn speech, de Engelse wachter en een speelse kat houden de aandacht vast tijdens het luisteren naar het technische verhaal.