TMNL

Impact

De door ons ontwikkelde visuele stijl, illustraties en animaties helpen bij het op een visueel aantrekkelijke manier vertalen van de boodschap van Transaction Monitoring Netherlands (TMNL). De animaties leggen de complexe dienstverlening helder uit, waardoor eventuele zorgen over bijvoorbeeld privacy en dataveiligheid worden weggenomen.

De vraag

Met TMNL bundelen vijf Nederlandse banken hun krachten om witwassen en terrorismefinanciering tegen te gaan. Dit vraagt om heldere informatievoorziening aan verschillende doelgroepen, zoals banken, politiek en het grote publiek. In deze oprichtingsfase heeft TMNL behoefte aan een partner die de visuele identiteit van de organisatie kan ontwikkelen en hiermee middels verschillende visuele middelen hun complexe dienstverlening helder kan uitleggen.

Proces

Het hele proces zitten wij naast TMNL in de verkeerstoren. In korte sprints ontwikkelen wij in korte tijd veel visuele middelen. Per vraag haken we de juiste experts aan. Dit varieert van adviseurs uit ons Consultancy-team die meedenken over de strategie en uitvoering daarvan, ontwerpers uit ons Design-team die de stijl ontwikkelen en verdere visuele middelen produceren, tot ons Tech-team dat de website optimaliseert. We evalueren en verbeteren continu, zodat we de kwaliteit met elke sprint verhogen.

Het was heel prettig om in de oprichtingsfase van TMNL nauw samen te werken met Clarify. Het heeft ons erg geholpen in het scherp krijgen van onze positionering in het veld. Daarnaast hebben ze onze complexe materie in een unieke visuele stijl vertaald naar een helder verhaal op de website en in illustraties en animaties.

Norbert Siegers, CEO TMNL

Lienke Raben

Creative director

TMNL speelt een belangrijke maatschappelijke rol in het tegengaan van financiële criminaliteit. Wij zijn er trots op dat wij vanaf oprichting mogen bijdragen aan het begrijpelijk maken van deze complexe materie, ondersteund door een herkenbare visuele stijl.

Wil jij ook complexe informatie begrijpelijk en toegankelijk maken?

Wij vertellen je graag meer over de waarde van een herkenbare visuele stijl. Samen bekijken we hoe je dit het beste voor jouw project in kunt zetten.

Neem contact op