Schiphol

Security Lane Concept

Schiphol is continu aan het werk om de veiligheid op de luchthaven te verbeteren. Het is de bedoeling dat de passagier hier zo weinig mogelijk of zelfs niets van merkt. Schiphol implementeerde onlangs een nieuwe security lane. Om dit vernieuwende concept aan andere luchthavens te presenteren ontwikkelden we een explanimation.

Over de klant

Amsterdam Airport Schiphol is de grootste Nederlandse luchthaven en een belangrijke luchthaven binnen Europa. Schiphol is met jaarlijks zo’n 50 miljoen passagiers de op vier na drukste luchthaven van Europa. Het vliegveld ligt in de gemeente Haarlemmermeer in het zuiden van de provincie Noord-Holland en bevindt zich ongeveer 15 kilometer ten zuidwesten van Amsterdam.

De opdracht

Security is vaak voor passagiers een stressvolle ervaring, men wil dat passagiers Security niet meer ervaren als een noodzakelijk kwaad maar als een service. De nieuwe security lane is een van de projecten waarmee dit gerealiseerd wordt. Om de nieuwe functionaliteiten en gebruiksvriendelijkheid van de security lane te verduidelijken, vroeg Schiphol ons een explanimation te ontwikkelen.

Behaalde resultaten

Gebruikt in diverse presentaties die gegeven werden aan medewerkers van luchthavens binnen en buiten Europa. Gebruikt bij de presentatie van de nieuwe security lane en om medewerkers in te lichten over het nieuwe security proces.