Pensioenfonds PGB

Pensioenen leuk én begrijpelijk uitleggen

Pensioenfonds PGB wil duidelijke informatie geven aan haar deelnemers over zaken zoals pensioenopbouw. Het liefst op een leuke en begrijpelijke manier. De door ons ontwikkelde stijl en visuele middelen helpen om moeilijke onderwerpen, zoals het aanvragen van een pensioen, op een leuke en begrijpelijke manier uit te leggen aan ouderen.

De vraag

Als pensioenfonds is PGB expliciet niet op zoek naar een te zakelijke toon en gevoel. Het gaat immers om persoonlijke momenten in iemands leven – stoppen met werk, of overlijden van een partner. Ze zoekt een combinatie: de animaties moeten herkenbaar en leuk zijn om naar te kijken, zonder afbreuk te doen aan het helder overbrengen van serieuze informatie. Zo kunnen we onderwerpen rond het pensioen leuk en begrijpelijk uitleggen aan ouderen.

Proces

We kiezen ervoor de inhoud over te brengen aan de hand van hoofdpersonen Geraldine en Peter. Wij brengen hen tot leven met details als een verjaardag vieren, de afwas doen of lekker in de tuin bezig zijn. De inhoud vraagt ook om schematische shots als een tijdlijn om het moment van pensionering op aan te geven. Ook hier zorgen we voor een persoonlijk tintje.

We animeren in 12 beelden per seconde in plaats van de gebruikelijke 24. Daardoor voelt de film meer als een oude tekenfilm. Daarnaast voegen we nog meer persoonlijkheid toe in de animatiefase. Als je goed kijkt, zie je dat de 2 hoofdpersonen elk op hun eigen manier bewegen. Peter beweegt langzaam, Geraldine snel. Zo kunnen we onderwerpen rond het pensioen leuk en begrijpelijk uitleggen aan ouderen.

Wil jij ook complexe informatie begrijpelijk en toegankelijk maken?

Wij vertellen je graag meer over de waarde van een herkenbare visuele stijl. Samen bekijken we hoe je dit het beste voor jouw project in kunt zetten.