Hatch Studio

Impact

Hatch transformeert showroom en groothandel ervaringen voor mode merken, resulterend in snellere, slimmere en duurzamere oplossingen. Met Hatch’s wortels diep in de mode industrie zit ontwerp in hun DNA. We zijn uitgedaagd om een merk te bouwen rondom hun disruptieve karakter. Met een design gefocuste aanpak voor hun corporate website zorgen wij ervoor dat Hatch zich onderscheidt van haar concurrenten.

Wanneer tijd van essentieel belang is

Wanneer bedrijven en startup’s snel groeien hebben ze vaak urgente behoeften. Het succes en de snelle groei van Hatch betekent dat tijd van essentieel belang is. We zijn het project gestart met een MVP website die Hatch snel online aanwezigheid geeft en hun merk stevig neerzet. In de tijd die de MVP website ons heeft gegund zijn we met een slimme development strategie in staat geweest de website te evolueren naar de volledige website. Nu de website live is bieden we gebruikers de mogelijkheid om het merk te ontdekken terwijl sommige van hen omvormen tot goede leads voor Hatch.

Een collaboratief ontwerpproces

Met de getalenteerde ontwerpers bij Hatch werd dit project echt een samenwerking tussen de twee teams die heeft gezorgd voor het uitbreiden en vormen van de de huidige stijl naar een stijl guide die goed te gebruiken is op het web. Omdat Hatch haar eigen producten ontwerpt en bouwt hebben wij er ook voor gezorgd dat het externe merk perfect aansluit bij de producten die Hatch levert.

Bedrijf vs product

Zoals de meeste SaaS-bedrijven vond ook Hatch het lastig hoe een balans te leggen tussen productpresentatie—de Digital Showroom—en de meer algemene bedrijfsinfo en merkverhaal. We hebben ze geholpen deze balans te vinden door te kiezen voor een stevigere bedrijfsidentiteit en een wat zachtere productidentiteit. Hatch biedt oplossingen op maat en dus een website gericht op alleen de Digitale Showroom zou niet logisch zijn. Bovendien, Hatch als bedrijf en de extra diensten die het aanbiedt zijn ook zeer waardevol voor hun productklanten.

Snappy©

Door het gebruik van een headless CMS kunnen we de klant een vertrouwde WordPress omgeving bieden terwijl we zeer goede performance behouden aan de client kant. Hatchstudio.co is gebouwd als een React app die aan de server kant gerenderd wordt met Next.js, dit laat het zware werk over aan de server en zorgt voor een betere ervaring voor de gebruiker. De geanimeerde bubbel vormen die je op de website vind staan voor de fluiditeit en flexibiliteit die Hatch haar klanten biedt als het aankomt op het creëren van oplossingen. Deze animaties zijn gemaakt met SVG animaties, dit zorgt ervoor dat ze lichtgewicht zijn en er soepel uitzien op de apparaten van bezoekers. Lekker snappy dus.

Jonatan van der Horst

Designer

'Omdat onze beide bedrijven zo ontwerpgericht zijn, waren we goed op elkaar afgestemd. Clarify kon daardoor intensief met Hatch samenwerken om hun merkidentiteit naar een hoger niveau te tillen.'