Elsevier

Publishing Campus

De Elsevier Publishing Campus biedt onderzoekers een online platform waar ze gratis lezingen kunnen volgen en interactieve training en professioneel advies kunnen krijgen over een breed scala aan onderwerpen. We maakten een promotiefilm voor de Publishing Campus, in de herkenbare illustratiestijl die Elsevier vaker inzet.

Over de klant

Elsevier is een van de grootste uitgevers van wetenschappelijke literatuur, maakt deel uit van de Reed Elsevier-groep en heeft 30.000 medewerkers verspreid over ongeveer 100 locaties. Elsevier publiceert meer dan 20.000 producten en diensten, zowel op papier als digitaal, waaronder wetenschappelijke tijdschriften, boeken, databases en portalen.

Klantvraag

De Elsevier Publishing Campus biedt onderzoekers een online platform waar ze gratis lezingen kunnen volgen en interactieve training en krijg professioneel advies kunnen krijgen over een breed scala aan onderwerpen. Elsevier vroeg Clarify om een animatie te produceren die de Publishing Campus en haar functionaliteten en voordelen voor onderzoekers communiceert.

Het resultaat

De animatie voor de Publishing Campus is uitgewerkt in een kleurrijke en abstracte illustratiestijl. Het gevaar bij het maken van een animatie over een online platform is dat shots snel letterlijk en iconisch dreigen te worden. Bij deze productie hebben we geprobeerd hier juist van weg te blijven en onderzoekers te inspireren. De shots van de animatie lopen zo veel mogelijk in elkaar over. Eventuele overgang zijn waar mogelijk vloeiend.