E.ON

Impact

Door de energietransitie veranderen de vraag naar en het aanbod van energie constant. Aan netwerkbedrijven de schone taak om Nederland klaar te maken voor een duurzame, veilige en betaalbare toekomst. Energieleverancier E.ON organiseerde in samenwerking met FD Intelligence een serie debatten over energietransitie, wij maakten de bijbehorende animaties.

De klant

E.ON AG is een Duits energiebedrijf dat is ontstaan door een fusie van VEBA en VIAG in 2000, met hoofdkantoor in Düsseldorf. Het is een van de grootste nutsbedrijven ter wereld, met sterke marktposities in de Europese gas- en elektriciteitsmarkt. E.ON is actief in Nederland sinds 2000. FD Mediagroep is een vooraanstaand nieuws- en informatiedienstverlener voor ondernemend Nederland. Grote pijlers zijn de twee journalistieke nieuwsmerken BNR Nieuwsradio en Het Financieele Dagblad.

De vraag

Om deze debatten op een prikkelende manier te introduceren en onder de aandacht te brengen, ontwikkelt Clarify voor elk van de debatten een een korte introductievideo. Hierin introduceren we het thema van het betreffende debat en poneren een aantal van de stellingen waarover zal worden gedebatteerd.

Behaalde resultaten

We maakten een serie animaties die ter promotie en als inleiding voor de verschillende debatten werd gebruikt. Hiervoor ontwikkelden we een animatie format waarin door middel van een combinatie van filmmateriaal en iconische illustraties, de vraagstukken waarover gedebatteerd wordt op heldere wijze uiteen worden gezet.