De Haagse Hogeschool

Instellingsplan 2020

De Haagse Hogeschool is een grote onderwijsinstelling die HBO-opleidingen aanbiedt in de regio rond Den Haag, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Om deze uitdagingen aan te gaan is in 2014 het nieuwe instellingsplan ontwikkeld. De Haagse Hogeschool vroeg ons de speerpunten van het instellingsplan weer te geven in een animatie.

Over de klant

De Haagse Hogeschool is een grote onderwijsinstelling die HBO-opleidingen aanbiedt in de regio rond Den Haag, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De Haagse Hogeschool werd op 1 september 1987 opgericht na een fusie tussen veertien kleinere instellingen voor hoger beroepsonderwijs in de regio.

Klantvraag

De overheid heeft de ambitie om Nederland innovatiever, ondernemender en concurrerender te maken. Deze ontwikkelingen plaatsen De Haagse hogeschool voor een aantal voorname uitdagingen. Om deze uitdagingen aan te gaan is in 2014 het nieuwe instellingsplan ontwikkeld. Het plan beschrijft de missie en kernwaarden van de hogeschool en zet de koers uit van de instelling voor de komende zes jaar. De Haagse Hogeschool vroeg ons de speerpunten van het instellingsplan weer te geven in een animatie.

Behaalde resultaten

De voice-over voor de animatie werd ingesproken door de directeur van De Haagse Hogeschool zelf, dit maakt de boodschap van de animatie extra persoonlijk. De animatie werd ingezet om communicatie rondom het instellingsplan te ondersteunen. Naast de animatie over het instellingsplan 2020 maakten we ook een animatie over ICT & Nieuwe media in een studenten versie en docenten versie.