Berenschot

Hollandse School

Organisatieadviesbureau Berenschot heeft een propositie ontwikkeld op het gebied van change management. Zij hebben zelf de analogie gelegd met de ‘Hollandse School’ in de schilderkunst. In hun terminologie: de Hollandse School van veranderen. Om deze unieke propositie te presenteren, vroeg Berenschot ons om een animatie hierover te maken. Hierbij moest duidelijk worden hoe zij bedrijven helpen bij verandertrajecten, maar ook bijdragen aan het gevoel van de Hollandse School. 

Over de klant

Berenschot is een onafhankelijk organisatieadviesbureau. Al bijna 80 jaar verrassen zij hun opdrachtgevers in de publieke en private sector met slimme en nieuwe inzichten. Ze verwerven ze en maken ze toepasbaar. Dit door innovatie te koppelen aan creativiteit.

De opdracht

Om de propositie op een aantrekkelijke en ‘pitch’ achtige manier aan (potentiële) klanten te vertellen heeft Berenschot ons gevraagd om een korte animatie te maken.

Het resultaat

Voor de animatie hebben we ons laten inspireren door de stijl van de kunstenaars die ook wel de ‘Hollandse School wordt genoemd. Zowel visueel als tekstueel hebben we de animatie poëtisch ingestoken. De animatie wordt zowel offline als online door consultants van Berenschot gebruikt om hun veranderpropositie aan potentiële klanten uit te leggen.