Visuele communicatie voor de medische sector

Bij Clarify helpen we door middel van heldere visuele communicatie artsen en patiënten goed geïnformeerde keuzes te maken. We hebben ruime ervaring met visuele communicatie voor pharmaceuten. Zo hebben we onder andere AstraZeneca, Novo Nordisk, GSK en Pfizer geholpen met de ontwikkeling van heldere communicatie voor patiënten.

Scroll

De patiënt staat centraal

Medicijnen of medische hulpmiddelen gebruiken is nooit leuk, maar vaak van (levens)belang. Of het nu gaat om het voorkomen of genezen van een aandoening, of om het verbeteren van je kwaliteit van leven. Soms kan het ene medicijn beter zijn dan het andere, bijvoorbeeld omdat het makkelijker in gebruik is of minder bijwerkingen heeft. Daarom is het belangrijk dat je als patiënt weet hoe je het middel moet gebruiken. Goed geïnformeerd zijn over het juiste gebruik van het middel optimaliseert de werking en geeft je vertrouwen in de behandeling.

We brengen in onze trajecten daarom altijd eerst de reis van de patiënt in kaart:

  • Welke fases zijn hierin te onderscheiden?
  • Welke behoefte heeft de patiënt in elke fase?
  • Hoe kunnen we die behoefte invullen?

Vanuit deze inzichten stellen we samen een plan op en creëren we visuele communicatiemiddelen voor elke fase.

Een gedegen proces

Het ontwikkelen van communicatiemiddelen over medicatie en medische hulpmiddelen is complex. Je wilt een goed beeld geven van de werking en het gebruik van een medicijn of hulpmiddel, maar moet ook voldoen aan strikte regelgeving. Bovendien kan het kennisniveau binnen de doelgroep variëren.

Bij Clarify hebben we ruime ervaring met het ontwikkelen van visuele communicatiemiddelen voor farmaceutische bedrijven. Onze copywriters zijn bekend met medisch schrijven en we hebben een gedegen proces ontwikkeld dat aansluit op het interne goedkeuringsproces.

Job Pennekamp

Consultant

Niets is belangrijker dan je gezondheid. Helder taalgebruik over het gebruik en de werking van medicijnen is daarom noodzakelijk. Met information design zorgen wij ervoor dat de patiënt altijd centraal staat.

Heb je ook een vraagstuk vanuit de medische sector?

We helpen je graag met onze kennis van information design en bekijken samen hoe we jouw vraagstuk het beste kunnen aanvliegen.

Meer cases

Het merendeel van ons werk voor deze sector is vanwege concurrentieoverwegingen niet openbaar deelbaar.