Maak contracten begrijpelijk én leuk

Arbeidscontracten begrijpelijk én ook nog eens visueel aantrekkelijk. Dat doen we bij Clarify. Een contract hoort overzichtelijk en makkelijk te lezen. Daarom maken wij in plaats van lappen tekst gebruik van symbolen en kleuren. Dit noemen wij visual contracts. Als information design-bureau begrijpen we als geen ander dat beeld beter begrepen wordt dan tekst. Daarom richten wij ons op het verduidelijken van (arbeids)contracten. Zo zijn ze niet meer eentonig en vol regels, maar straalt het vertrouwen uit. 

Scroll
Visual contracts & information design

Onze visual contracts bevatten alle belangrijke informatie, zoals functie, salaris, vakantiedagen, duur van de overeenkomst en ziekte- en pensioenregelingen. Het tekenen van een contract hoort natuurlijk ook gevierd te worden, daarom zorgen we er bij Clarify voor dat je contract feestelijk wordt afgesloten. Maar dan wel op een heldere en efficiënte manier.

Wil je zelf aan de slag, maar weet je nog niet hoe? Wij geven hieronder alvast de eerste drie tips weg.

Tip 1: Verminder tekst door belangrijke inhoud te visualiseren.

Veel dingen die je typt, kan je ook visualiseren. Werkt de medewerker vier dagen en is de woensdag een vrije dag? Maak dan een visueel plaatje van de werkweek.

Tip 2: Zorg voor meer vertrouwen doordat je alleen belangrijke dingen uitlicht.

Loop het contract dat je nu gebruikt door en ga na welke gegevens je écht wilt opnemen. Verwijder de rest. Belangrijk is dat de overgebleven informatie noodzakelijk én relevant zijn om het contract te kunnen begrijpen. Wat overblijft is de mededeling die positiviteit en vertrouwen uitstraalt, omdat alleen de juridische verplichtingen (pensioen, concurrentiebeding, etc), en de leuke gegevens (salaris, vakantiedagen, etc) worden vermeld.

Tip 3: Maak gebruik van iconen en symbolen.

Met iconen en symbolen maak je de inhoud begrijpelijk en het contract interessanter om naar te kijken. Bovendien dragen visualisaties bij aan een speelse en toegankelijke uitstraling van het contract. Een voorbeeld is een trein- of fietssymbool, om aan te geven hoe de medewerker naar werk komt en hoeveel reiskostenvergoeding hij of zij krijgt.

Benieuwd naar de overige tips?

Met onze 8 tips helpen we je een handje op weg. Ontdek hoe contracten niet langer formeel en complex hoeven te zijn.

Visual Contracts Generator

Geen tijd om zelf aan de slag te gaan? Begin je liever wat laagdrempeliger? Wij hebben een tool ontwikkeld waarmee je zelf verschillende contracten kunt maken. 

Benieuwd hoe onze Visual Contracts Generator werkt?

Wil je weten hoe zo'n overeenkomst in onze tool er voor jouw organisatie uitziet? Wij laten het graag aan je zien tijdens een gratis demo.