Onze samenwerking met RVO in een vogelvlucht

Bij Clarify hebben we als vaste raamcontractant van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ervaring in o.a. visuele communicatie.

Scroll

Impact

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een belangrijke taak: het creëren van een gunstig ondernemersklimaat, waarin innovatie en samenwerking centraal staan. Om deze taak te vervullen heeft de RVO de steun van verschillende opdrachtgevers, zoals de Rijksoverheid, EU en gemeenten, en diverse doelgroepen nodig. Dit is precies waar duidelijke communicatie om de hoek komt kijken. 

Door te investeren in duidelijke communicatie zorg je ervoor dat je boodschap helder en begrijpelijk overkomt bij alle stakeholders. Hierdoor creëer je meer betrokkenheid, begrip en draagvlak voor je initiatieven en plannen.

Jooske Visbeen

Client manager

Bij Clarify begrijpen we als geen ander hoe belangrijk duidelijke communicatie is voor de RVO. Als vaste raamcontractant voor de Rijksoverheid hebben we ruime ervaring in het ontwikkelen van visuele communicatiemiddelen voor diverse projecten en programma's van de RVO.

Met een animatie kun je complexe informatie op een eenvoudige en begrijpelijke manier overbrengen op je doelgroep. Of het nu gaat om een complex proces, een nieuwe strategie of de introductie van een programma: met een animatie kun je je doelgroep op een laagdrempelige en aansprekende manier meenemen in je verhaal. Met tekst én beeld.

Voor verschillende programma’s van de RVO hebben wij animaties ontwikkeld.

Bekijk hieronder de voorbeelden van Programma Aardgasvrije wijken en Programma Drive & D2B.

Infographics

Neem contact op

Een infographic is een effectief, visueel communicatiemiddel om informatie op een overzichtelijke en begrijpelijke manier te presenteren. Je stelt de doelgroep in staat om op zijn of haar eigen tempo de informatie tot zich te nemen. Wil je een proces of tijdlijn duidelijk maken? Dan is een infographic een effectief middel.

Hieronder zie je de voorbeelden van infographics die we ontwikkelden voor het Nationaal Programma Waterstof en de thema-publicatie ‘Agrifood en Circular Economy’.

Interactieve infographics

Neem contact op

Een interactieve infographic voegt een extra dimensie toe aan een infographic door de doelgroep actief te betrekken bij de informatie die je begrijpelijk wil presenteren. De gebruiker kan zelf bepalen welke scenario’s hij of zij wil ontdekken en verkennen. Hierdoor wordt de informatie niet alleen begrijpelijk en overzichtelijk gepresenteerd, maar kun je ook op een interactieve manier leren en experimenteren.

In samenwerking met RVO hebben we een interactieve infographic ontwikkeld over klimaatadaptatie. De tool gaat in op drie belangrijke thema’s binnen klimaatadaptatieprojecten: financiering, bewezen maatregelen en hitte-effecten. De interactieve infographic informeert en inspireert zo de doelgroep met heldere informatie.

Op zoek naar een nieuw perspectief?

Alles wat we doen is erop gericht jouw organisatie nieuw perspectief te bieden. Voor elk vraagstuk gaan we op zoek naar de meest krachtige visuele oplossing. Hoe we dat doen? Wij leggen er graag meer over uit en bekijken samen hoe je dit het beste voor jouw project in kunt zetten.