Heldere pensioencommunicatie

Informatie rondom pensioenen is complex. Wat duidelijk is dat goede communicatie belangrijk is om de transitie te laten slagen. Deelnemers willen snel kunnen begrijpen: wat betekent de nieuwe regeling voor mijn pensioen? En dat is met de implementatie van Wet Toekomst Pensioenen (WTP) de komende jaren direct één van de grootste uitdagingen van pensioenuitvoerders en -fondsen. Bij Clarify helpen we jou van strategie en propositie naar een communicatieplan met visuele middelen. Kortom, heldere pensioencommunicatie.

Scroll

Pensioenen begrijpelijk maken

Pensioen gaat over later, maar vraagt vandaag al om het maken van de juiste keuzes. En dat lukt alleen als mensen goed geïnformeerd zijn. Als pensioenuitvoerder en pensioenfonds ben je onderscheidend als je de wereld van pensioenen begrijpelijk maakt voor je deelnemers en in heldere communicatie tot leven brengt. Maar hoe maak je abstract en 'iets voor morgen' concreet en met handelingsperspectief? Met information design visualiseren we de wereld van de deelnemer en de weg naar diens pensioen.

Onze diensten

Merkpositionering & strategie

We versterken het ‘merkdenken’ in je organisatie, zetten het merk neer én voeren dit tot in alle middelen door.

Transitie communicatieplan

Een helder communicatieplan op basis van doelgroep analyse inclusief roadmap en voorstel voor communicatiemiddelen. Voldoet aan de leidraad van de AFM.

Klantreizen

We kijken naar de informatiebehoefte van  de deelnemers in de verschillende fasen van de pensioentransitie en de kanalen die ze gebruiken om informatie tot zich te nemen. De resultaten hiervan vormen de klantreis.

Roadmap middelen

Op basis van de strategie maken we een roadmap en aansprekende communicatiemiddelen, zoals video’s, animaties, infographics en interactieve tooling en websites.

Social-mediastrategie én community management

Op basis van de communicatiewensen van de organisatie én van de doelgroep zetten we een social-mediastrategie neer. Relevante informatie voor de mensen die wit willen, op het juiste moment.

Keuzes maken

Tijdens deze complexe transitie moeten duidelijke keuzes gemaakt worden. We betrekken alle stakeholders door het gebruik van design sprints, validaties, interactieve tooling en co-creatie. Belangrijke meetings worden visueel genotuleerd.

Ons werk

Voor pensioenfondsen PGB en Zwitserleven hebben wij op een visuele manier pensioenen begrijpelijk gemaakt. Hoewel het een zakelijk onderwerp is, zit er ook een hele persoonlijke kant aan pensioenen. Aan ons de vraag om animaties te maken die leuk zijn om naar te kijken, maar ook serieuze informatie uitleggen. Bekijk onze aanpak binnen dit lastige, maar belangrijke onderwerp in onderstaande cases. 

Pensioenfonds PGB

Visuele middelen die informatie over pensioenen helder en aantrekkelijk uitleggen aan ouderen

3 redenen om voor Clarify te kiezen

1. Focus op pensioen

Een gespecialiseerd team, met kennis en ervaring op het gebied van invoering van de Wet Toekomst Pensioenen.

2. Pensioen komt tot leven

Wij brengen pensioen tot leven door doelgroep behoefte, via klantreizen te vertalen naar een heldere communicatie roadmap.

3. Ruime ervaring

Een bureau met ruime ervaring in het het helder overbrengen van complexe informatie.

Ben je toe aan duidelijke pensioencommunicatie?

Samen kijken we hoe je information design het beste voor jouw project in kunt zetten. Zo zorgen we voor duidelijke pensioencommunicatie.