The Ocean Cleanup

Impact

Met de animaties voor The Ocean Cleanup vertalen we de resultaten van complexe wetenschappelijke onderzoeken naar begrijpelijke taal. Daarnaast maken we visueel hoe The Ocean Cleanup dit probleem oplost. Het doel? Zorgen voor meer bewustwording en kennis van het plasticprobleem in onze oceanen. Zo werken we samen aan een schonere toekomst. De meer dan vier miljoen views tot nu toe zijn een goed begin.

De vraag

The Ocean Cleanup heeft behoefte aan een partner die dit complexe onderwerp vertaalt naar informatieve en aantrekkelijke animaties. Een partner die tekst en beeld samenbrengt, binnen wetenschappelijke kaders en met technische juistheid. En dat alles in een creatieve, onderscheidende stijl. The Ocean Cleanup zoekt een specialist in information design, dus. En die rol is op ons lijf geschreven.

Het proces

In de eerste fase bepaalt ons Consultancy-team samen met The Ocean Cleanup de inhoudelijke kaders. Dit begint in de creatieve kick-off. Vervolgens werken we op basis van informatieanalyse toe naar een krachtige, creatieve voiceovertekst. Omdat de animaties veel informatie bevatten, houden we deze visueel rustig. De door ons ontwikkelde stijl is geïnspireerd op blueprints die je veel ziet bij technisch ontwerpen. Deze shots vullen we aan met verhalende 3D-shots. In overleg met The Ocean Cleanup zoekt ons Design-team steeds naar manieren om de inhoud écht te laten binnenkomen bij de kijker. Dat doen we met spannende shots.

Jerry Renes

Marketing director / Partner

De animaties voor The Ocean Cleanup hebben een hoge informatiedichtheid. Wij laten de beelden het verhaal volledig ondersteunen. Je kunt bijvoorbeeld resultaten als ‘drie keer zo groot als Frankrijk’ heel goed overbrengen met animatie. Zo vertellen we het verhaal nog krachtiger.

You're magicians! Overall it's really incredible.

Florent Beauverd, Creative Content Director