Geldmaat

Impact

Met duidelijke communicatiemiddelen bereiken we de gebruikers én zakelijke partners van Geldmaat. Een nieuwe 3D-stijl verheldert de werking van de vernieuwde geldautomaten. Daarnaast ontwikkelen we voor interne communicatie een professionele en zakelijke visuele stijl. Zo sluit iedere boodschap aan bij het vriendelijke en toegankelijke karakter van Geldmaat.

De vraag

Sinds 2019 heeft Geldmaat de regie over contant geld in ons land. Hoewel steeds minder mensen en bedrijven contant geld gebruiken, blijft de behoefte bestaan. Geldmaat zorgt daarom dat contant geld in Nederland voor iedereen beschikbaar, bereikbaar, veilig én betaalbaar blijft. Met een optimale klantbeleving.

Geldmaat werkt hiervoor samen met veel verschillende partijen, waaronder banken. Daarnaast bewaken ze de belangen van burgers die afhankelijk zijn van cash geld. Geldmaat verbindt deze twee doelgroepen. Om beiden goed te bereiken vragen ze ons heldere visuele communicatiemiddelen te ontwikkelen.

Clarify vertaalde onze visie en missie snel naar een strakke en verfrissende stijl. Het team deed bovendien waardevolle suggesties om eindproducten te verbeteren. Door de combinatie van 2D en 3D ontstaat een nieuwe stijl die ook meteen herkenbaar Geldmaat is. De 3D-elementen hebben daarbij echt een toegevoegde waarde.

Margo van Wijgerden - Lead Communicatie & Public Affairs

Voor een brede doelgroep

In de loop van 2023 vervangt Geldmaat de bekende gele geldautomaten. Om gebruikers hierover te informeren ontwikkelen we een animatie en infographic. We doorgronden daarbij de doelgroep: vooral mensen in een kwetsbare positie zijn afhankelijk van contant geld.

Begrijpelijke taal en duidelijke beelden zijn dus essentieel. We schrijven een heldere tekst in Nederlands B1 en creëren een rustige stijl met herkenbare situaties in 3D. Ter aanvulling ontwerpen we eenduidige iconen in 2D. Ook vragen we de stemacteur om de voice-overtekst in te spreken alsof ze haar oudere buurvrouw uitlegt hoe de automaten werken. Zo maken we vriendelijke en toegankelijke middelen die passen bij het imago van Geldmaat.

Maaike Ruigrok

Illustrator / Animator

3D is een mooie manier om een object tastbaar te maken en herkenbaarheid te geven. Super leuk om samen met Geldmaat deze stijl te hebben ontwikkeld en daarmee het gebruik van de geldautomaat makkelijker te maken.

Een professionele look

Voor communicatie naar medewerkers en zakelijke partners ontwikkelen we een variant op de 3D-stijl. Met een professionele en zakelijke look vertegenwoordigen we ook hierin de kernwaardes van Geldmaat. Daarmee geven we presentaties een update qua vorm en structuur. We ontwikkelen meerdere illustraties om medewerkers te enthousiasmeren. En we maken animaties waarmee Geldmaat hun verhaal kan vertellen op internationale congressen en beurzen.

Ook geïnteresseerd in een herkenbare stijl voor jouw merk?

We vertellen je graag meer over de waarde van een passende stijl.

Neem contact op