Bambuu

Impact

Met het visualiseren van de strategie van Bambuu brengen we een plan op papier tot leven. We maken de informatie hierdoor toegankelijk en duidelijk, zodat deze beter overkomt op medewerkers. Medewerkers nemen de strategie nu mee in hun dagelijkse werk, waar de strategie voorheen slechts iets abstracts was. Om dit nog meer kracht bij te zetten, hangt de plaat ook bij de ingang van het kantoor.

De vraag

Bambuu helpt ondernemingen die willen groeien met hun marketingstrategie. En uiteraard hebben ze zelf ook een groeistrategie. Die willen ze effectief bedrijfsbreed communiceren. Bambuu wil de ‘zware lading’ van de strategie wegnemen en deze toegankelijker maken. Een strategie waar het hele bedrijf trots op is en die breed wordt gedragen. Aan ons de vraag hier met information design voor te zorgen.

Het proces

Wij werken al jaren samen met Bambuu. Wij kennen Bambuu en Bambuu kent ons. Dit schept een band. Onze samenwerking is door de jaren heen gegroeid van eenrichtingsverkeer naar co-creatie. Het begon als visueel notuleren: zij praatten, onze consultants tekenden. Vandaag de dag tillen wij elkaar naar een hoger niveau door als gelijkwaardige partners elkaar constant inhoudelijk uit te dagen: Klopt dit wel? Wat betekent dat? Hoe ziet dat wat je zegt er in de praktijk uit? Dit resulteert in een informele, efficiënte samenwerking en visuals die bol staan van de creativiteit, kwaliteit en helderheid. Precies zoals wij het graag zien.

Ruud van Reijmersdal

Visual consultant

Als het verhaal goed is, is het beeld vaak ook meteen goed. Zoals bij Bambuu. Mede dankzij de drive en creativiteit van de directie komen we altijd snel tot een sterke visuele drager van de strategie.

Super! Bedankt voor de inspanning, het ziet er top uit en we zijn er weer heel blij mee!

Sietse Kingma, directeur