Inspiratie
2 min leestijd

Onze groeiende community

Maria IJzermans

Projectmanager

We hebben door de jaren heen veel talentvolle creatieven om ons heen verzameld. Een rijk netwerk van illustratoren, animatoren, copywriters, projectmanagers, noem maar op. Van freelancers tot stagiairs, van oud-collega’s tot onze huidige teamleden. Stuk voor stuk talentvolle mensen waarmee we mooie projecten hebben gerealiseerd. Hoog tijd om meer te doen met én voor deze community.

Superleuk zo’n community... ...maar wat gaan we doen dan!?

We willen alle mensen van onze community dolgraag blijven zien. Omdat het harstikke gezellig is, maar ook omdat we van elkaar willen blijven leren. Door ervaringen uit te wisselen, elkaar te inspireren en kennis te delen. Daarom organiseren we vier keer per jaar een community-event. Een bijeenkomst met sprekers, presentaties of workshops en natuurlijk altijd een aansluitende borrel. Steeds rond een ander thema. Het eerste community-event stond geheel in het teken van… geluid! Drie sprekers inspireerden ons over muziek, sounddesign en voice-overs. Het leverde bevlogen presentaties op met prachtige voorbeelden, nieuwe inzichten en veel ruimte voor interactie.

Ons allereerste event Let’s make some noise!

Zo vertelden Pedro Botsaris en Charley van Veldhoven, van audio design studio Antfood, alles over het maken van de muzikale soundscape voor de funky animatiefilm Influencers. Het tweetal nam ons mee langs hun hele audio-designproces. Van de briefing door Foam Studio, via hun eerste concept-onderzoek, tot aan de eerste klanken en uiteindelijk het eindresultaat.

Annefleur Klinkhamer (stemacteur én eigenaar van castingbureau House of Voice) nam ons vervolgens mee in de wereld van voice-overstemmen. Ze deelde de 8 ingrediënten die iemand een goede stemacteur maken. Spoiler: sommige ingrediënten heb je of heb je niet, andere kun je leren. Verder ontdekten we hoe een geschreven tekst een geloofwaardig gesproken verhaal wordt.

Max Gramser sloot het rijtje sprekers af met een presentatie over zijn muzikale werk voor THNDR Studio. Aan de hand van een campagne voor Pink Ribbon en een commercial voor het Italiaanse ijsmerk Maxibon liet hij horen hoe hij elektronische, vaak EDM-achtige, sounds creëert. En hoe daar soms inspirerende en fascinerende klant-interactie bij komt kijken… Daarna was het tijd om te genieten van een hapje, een drankje én elkaars stemgeluid. Het eerste community-event smaakte naar meer, op naar de volgende!