"Een half jaar geleden had ik het idee dat we als bedrijf ook wat konden doen." aldus Renes. "Zelf at ik al een paar maanden lang gedurende de werkweek bijna geen vlees. Waarom? Omdat ik het niet zo nodig vond om elke dag dieren te eten. Onbewust sta je niet meer stil bij het feit dat boterhamworst of ham gewoon een dood dier is." "Als je eens zelf een kip geslacht hebt, of daar bij bent, dan weet je weer hoe het ook alweer zit. Dus toen het idee om zelf doordeweeks geen vlees te eten. Ik ben zelf nogal fan van De Vegetarische Slager. Ik ben nogal een luie soort van vegetariër dus heb wel goede vervangers nodig. En die van De Vegetarische Slager zijn goed." Toen was de volgende stap natuurlijk snel gezet: "Dus toen dacht ik: als we nu eens binnen het bedrijf beetje bij beetje het echte vlees vervangen voor goede vleesvervangers en vegetarische alternatieven? Dan gaat het hele bedrijf, bijna onbewust, minder vlees eten." De rest van het bedrijf was meteen enthousiast, dus zo geschiedde!