Stage illustratie / grafische vormgeving

Bij hét information design bureau van Nederland

Ben je derde- of vierdejaars student en op zoek naar een stage als illustrator in Amsterdam? Wil je de mogelijkheid hebben om eigen creatieve ideeën en illustraties tot leven brengen? En aan de slag met het opzetten en vormgeven van infographics? Dan hebben wij bij een unieke kans voor een stage illustratie of grafisch vormgeving. Wil je dat doen bij een leuk bedrijf waar je veel kunt leren en aan mooie projecten kunt werken? Of wil je binnenkort afstuderen? Dan hebben wij bij Clarify mogelijk een stageplek waar jij blij van wordt!

Wie zoeken we voor onze stage?

Solliciteer nu

We hebben de afgelopen jaren stagiairs gehad vanuit verschillende scholen. Bijvoorbeeld: Hogeschool Inholland, De Haagse Hogeschool, Hogeschool Zuyd, de Hogeschool van Amsterdam, Avans Hogeschool, Saxion Hogescholen, Hogeschool Utrecht, de Willem De Kooning academie, Hogeschool Rotterdam en de HAN.

De stages die we aanbieden sluit aan op verschillende opleidingen. Zo krijgen we veel studenten van: CMD (Communication Multimedia Design), Kunstacademie Illustratie, Animatie of Graphic design en Film- en televisiewetenschappen. Dit sluit natuurlijk niet uit dat andere opleidingen geen mogelijkheid zijn, daar staan we ook voor open.

Alles op een rijtje

Stage bij Clarify

🦸  Goede stagebegeleiding
🎥  Werken aan een eigen opdracht
📕  De mogelijkheid om snel veel te leren
🏢  Werken aan producties voor bekende merken

Over de functie

📍  Amsterdam
💶  Een stagevergoeding van € 325,-
📅  Vijf dagen per week | 5 tot 12 maanden
🎓  Zowel derde- en vierdejaars-, als afstudeerstage mogelijk

Vereisten

🏎️  Rijbewijs is niet verplicht
🔞  Minimale leeftijd van 18 jaar
🎓  Minimaal Opleidingsniveau HBO
🤹🏻  Ervaring met o.a. Illustrator en InDesign
💎  Beheerst de (basis)technieken als compositie, kleur en verhoudingen

Paul Goos

Illustrator

"Clarify was mijn eerste keus, omdat ik illustratie en animatie kon combineren. Door tijdens de stage te werken aan klant- en persoonlijke projecten, groeiden mijn animatie- en illustratievaardigheden. Zes jaar later werk ik nog steeds met plezier bij Clarify vanwege de warme en leerzame sfeer."

Wat bieden wij tijdens onze stage?

We hebben ons stagetraject zo ingericht dat je in korte tijd veel verschillende werkzaamheden krijgt en daarmee alle facetten van het maken van illustraties de revue ziet passeren. De helft van je illustratie stage werk je mee aan opdrachten voor uiteenlopende klanten. Hierbij leer alle stappen van het proces kennen. Van conceptontwikkeling, storyboarding, copywriting tot vormgeving, illustreren en visual design. Hierin krijg je uiteraard veel begeleiding en de tijd om zaken uit te proberen.

De andere helft van je tijd als stagiair illustrator, werk je zelfstandig aan een eigen opdracht die je samen met je stagebegeleider – die zich als opdrachtgever opstelt – bedenkt. Wat betreft je stageopdracht heb je zelf de volledige regie in handen en houd je ook voortgang en planning in de gaten. Expertise die je bij ons bedrijf opdoet in het werken voor klanten, kun je uiteraard mooi toepassen binnen je stageopdracht. Je ontvangt overigens een stagevergoeding van € 325,-.

Wat betekent dit concreet

Het werk

Vogelbescherming stijlvoorstel

Storyboarden en het maken van het visual design voor animaties.

Jouw taak

ICTU Special

Aan de slag gaan met het opzetten en vormgeven van infographics.

De kans

Provincie Zuid-Holland

De mogelijkheid om eigen creatieve ideeën en illustraties tot leven brengen.

Ben je geïnteresseerd in onze animatie stageplek?

Dan horen we graag van je! Solliciteer dan nu met jouw motivatie, CV en portfolio via onderstaande button.

Solliciteer nu

Barbara Dijkstra

People & culture manager

Heb je een vraag over één van onze stages?

Staat er geen stageplek bij die aansluit bij je opleiding? Maar lijkt het je toch interessant om bij ons bedrijf stage te lopen? Of heb je vragen over de beschikbare stageplaatsen? Laat het ons weten via het volgende e-mailadres: [email protected].

Let op: solliciteren op onze stages doe je via bovenstaande button!