Bouw een digitaal product waar jouw doelgroep precies de informatie vindt waar ze naar op zoek is. Van dashboards en tools tot microsites en data narratives. Wij bedenken originele oplossingen die technisch uitvoerbaar, interactief én toekomstbestendig zijn. Via een agile-aanpak werken we van een pilot toe naar een rijke digitale ervaring die bijblijft.

Van idee naar uitwerking

Met nieuwe technologieën veranderen ook de verwachtingen van gebruikers. Bij Clarify ontwikkelen we digitale ervaringen die aanzetten tot actie. We begeleiden je door de planningsfases en investeren onze tijd daar waar dat het hardst nodig is. Samen komen we tot een goed begrip van wat jouw gebruikers willen en nodig hebben. Vervolgens ontwikkelen we een zo soepel mogelijke digitale klantervaring. Door agile te werken, prioriteren we taken en zorgen we ervoor dat we in een paar weken een pilot creëren die getest kan worden bij de doelgroep en die we vervolgens kunnen opschalen.

1

Backlogcreatie

Wij beginnen met het maken van een backlog. Dit is een dynamische weergave van alle noodzakelijke items voor de ontwikkeling van jouw digitale product. Wij prioriteren ze, en gaan vervolgens over tot ontwikkeling.

2

Functioneel ontwerp

Het functioneel ontwerp is de blauwdruk van je digitale product en beschrijft hoe deze eruit moet zien en wat hij allemaal kan en doet. Een functioneel ontwerp biedt houvast en verheldert.

3

Back-end development

Na het functioneel ontwerp is de ontwikkeling van de back-end aan de beurt. Onder de back-end verstaan we alles wat je niet kan zien, van het inrichten van een CMS en database tot het aanwenden van API’s om externe koppelingen mogelijk te maken.

4

Front-end development

Vervolgens gaan wij over tot de ontwikkeling van de zichtbare gebruikersinterface: de front-end. De front-end omvat alle zichtbare elementen van het digitale product en zorgt ervoor dat de gebruiker hiermee kan interacteren.

5

Livegang

Wanneer wij alles hebben ontwikkeld, zorgen wij ervoor dat jouw digitale product live gaat en vanaf de eerste seconde doet wat het moet doen.

Veelgestelde vragen

Geen zorgen, doorgaans werken wij via een co-creatie workshop samen met jou naar een solide technische briefing toe. Zodat alle neuzen dezelfde kant op wijzen, en ons tech team weet wat ze moeten maken.

Een CMS (content management system) is niet altijd nodig. Maar wil je regelmatig zelf content aan kunnen passen, dan is het wel aan te raden. De meeste websites zetten wij op met een CMS. Overigens wel vaak volledig custom.

Ja, sommige projecten zetten we headless op, waarbij het CMS slechts fungeert als opslagplaats voor de content. Vervolgens zijn we volledig vrij in hoe we de front-end ontwikkelen.

Ja, wij zijn bedreven in het werken binnen Platform Rijksoverheid Online (PRO), om zo websites tot stand te brengen die aansluiten bij het digitale ecosysteem van de overheid. Wij werken hiermee nauw samen met Dienst Publiek en Communicatie.

Ja, na afronding van het project bieden wij een service abonnement aan, om de website toegankelijk, veilig en compatibel te houden. Hieronder valt ook hosting en onderhoud.

Ja, omdat wij ook veel overheidsprojecten doen, zijn wij bedreven in het werken volgens de WCAG 2.1 richtlijnen.

Wij zijn ISO 27001 certified. Dit is dé standaard voor informatiebeveiliging en betekent ondermeer dat we alle websites die we maken goed beveiligen en monitoren tegen externe aanvallen.

Wimer Hazenberg

Interactive director / Partner

Meer weten over web development?

Wij leggen er graag meer over uit en bekijken samen hoe je dit het beste voor jouw project in kunt zetten.