Met onze trainingen werken jij en je team aan vaardigheden om complexe uitdagingen aan te gaan. In ons programma leer je visueel te denken en via een gestructureerd creatief proces tot originele ingevingen en oplossingen komen. Zo word je een echte design thinker en is geen berg informatie ooit nog te hoog.

Onze trainingen

Visueel communiceren

Een nieuwe manier van effectief communiceren en verduidelijken. Je leert de grammatica van beeldtaal en basisvormen, poppetjes en veelgebruikte iconen. Daarmee visualiseer je een eigen casus.

Animated storytelling

Vertaal vaktaal naar verhaal. Met voice-overteksten maak je korte animaties over actuele onderwerpen binnen je organisatie. Zo beeld je problematiek, verandering, processen of een nieuwe visie uit, voor meer begrip én draagvlak.

Zakelijk tekenen

Maak overleg en interne communicatie effectiever en leuker. Je leert waarom we visualiseren, hoe je simpele vormen en patronen tekent en tekeningen inkleurt. Je vertaalt woorden naar beelden en gebruikt sjablonen zoals een organigram, tijdlijn of mindmap.

Veelgestelde vragen

We hebben we een brug geslagen tussen traditionele consultancy en design thinking. Ons team bestaat zowel uit visual consultants als designers. Elke dag visualiseren we voor onze klanten complexe vraagstukken. We hebben niet alleen verstand van en plezier in tekenen, maar ook van het visualiseren van complexe zakelijke vraagstukken.

Wij verzorgen het tekenmateriaal, waaronder stiften en papier, voor de training. Natuurlijk mag je ook eigen materiaal meenemen, wanneer je dit wilt maar het is niet nodig om de training te kunnen volgen.

Nee. Als je een stift kunt vasthouden zit je goed! We gaan niet aan de slag met moeilijke perspectief- of schaduw tekeningen. We gaan wél aan de slag met doeltreffende, simpele, iconische tekeningen. Er is absoluut geen reden om je zorgen te maken over je teken kwaliteiten.

Een complexe juridische bedrijfsstructuur uitleggen. De werking van een nieuw systeem uitleggen. Verbanden tussen afdelingen of organisaties helder krijgen. De persona’s, fases en acties binnen een op te zetten marketing campagne bepalen. Een strategie uiteen zetten. Processen binnen je organisatie vastleggen en visualiseren.

De trainingen Visueel communiceren en Animated storytelling duren een dagdeel. De training Zakelijk tekenen duurt een dag of dagdeel.

Eén of meerdere visual consultants of copywriters begeleiden de training.

Onze trainingen worden gegeven in een specale workshopruimte met uitzicht over de houthavens, bij ons op kantoor te Moermanskkade 305, Amsterdam. Op de dag van de training zijn we een half uur voor aanvang van de training geopend.

Paul Schilp

Managing partner

Meer weten over onze trainingen?

Wij leggen er graag meer over uit.